Pe lângă cei trei mii de spectatori-invitaţi, care au avut loc pe scaune, alţi aproape două mii au stat în picioare, timp de două ore, pentru a se bucura de talentul celor 50 de artişti ai filarmonicii botoşănene.
Am văzut la concert mulţi copii, care au urmărit la fel de fascinaţi ca şi adulţii spectacolul de pe scenă, foarte mulţi medici, destul de rar văzuţi la evenimente comunitare, oameni de afaceri, politicieni, şefi de instituţii, nici unul cu locuri rezervate, toţi amestecaţi în public, pe unde au găsit scaune libere.
De asemenea, organizatorii s-au îngrijit să ajungă la spectacol 20 de persoane de la Căminul de bătrâni
Sântul Ioan cel Noude la Suceava şi 30 de copii de la centrele de plasament Speranţa, Micul Prinţ şi Blijdorp, cu dizabilităţi. Au fost, de altfel, singurii invitaţi cu locuri rezervate.
Sub bagheta dirijorului Daniel Manasi, dirijorul Orchestrei de Cameră Radio Bucureşti, au prins viaţă
Cavaleria uşoară, a lui Franz von Suppe,
Voci de primăvară,
Polka tritsch-trasch,
Sânge vienezşi
Annen Polka, de Johann Strauss-fiul şi
Wilhelm Tellde Gioachino Rossini.
Prim-trompetistul Mirel Manea, şef de partidă la Filarmonica de Stat Botoşani şi prim-trompetist al Grande Orchestra Sinfonica Verdi, în Bracigliano, Italia, a avut două solo-uri la trompetă, interpretate în mijlocul publicului, care au stârnit îndelungi aplauze.
Miile de oameni prezenţi la eveniment, dovada limpede că sucevenii iubesc muzica
În a doua parte a concertului, artiştii din Botoşani ne-au oferit
Coţofana hoaţăde Rossini, un
Intermezzoal lui Pietro Mascagni,
Valsul tristde Dmitri Şostakovici,
Farnadolade Georges Bizet,
Frumoasa Dunăre albastrăa lui Johann Strauss-fiul şi
Forţa destinului, de Giuseppe Verdi. Şi, din nou, Mirel Manea, de data aceasta pe scenă, impreuna cu botosaneanca Madalina Omania, remarcata in sezonul trecut la Vocea Romaniei.
Cătălina Bălăceanu, prezentatoarea evenimentului şi membră a Clubului Rotary Suceava - Bucovina, a anunţat că această a treia ediţie a
Simfoniilor de toamnă, derulată sub mottoul
Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary, este cadoul clubului pentru comunitate,
în semn de apreciere pentru susţinerea proiectelor pe care noi le derulăm.
Pe scenă a urcat şi viceguvernatoarea din acest an a Districtului Rotary 2241 - România si Republica Moldova, Martha Mocanu, care le-a mulţumit sucevenilor că au participat în număr atât de mare la eveniment.
Mă simt mândră că şi comunitatea apreciază Rotary, dovadă că mii de oameni sunt acum aici, a spus Martha Mocanu, care a mai precizat că mesajul clubului pentru acest an este
Rotary aprinde lumina.
Unul dintre organizatorii din Clubul Rotary Suceava-Bucovina, Dan Ioan Cuşnir, s-a arătat încântat de numărul mare de participanţi la evenimentul de ieri seară, pe care l-a apreciat ca unul extrem de reuşit. În acest sens au fost, de altfel, şi comentariile spectatorilor, la plecare. La spectaculozitate au contribuit din plin şi jocurile de lasere şi impresionantul foc de artificii, care a marcat finalul
Simfoniilor.
Parteneri în organizare au fost Betty Ice, Grupul de firme Calcarul, Centrul de Diagnosticare Explora şi Prolisok.
Reamintim că Rotary se defineşte ca
o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității.
Surse:
www.monitorulsv.ro
www.newsbucovina.ro
www.svnews.ro