Aproape 400 situaţii de urgenţă înlăturate cu ajutorul pompierilor voluntari

Aproape 400 situaţii de urgenţă înlăturate cu ajutorul pompierilor voluntari
Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ au participat, anul trecut, la 372 intervenţii, din care 158 incendii, 22 arderi necontrolate şi 192 alte tipuri de intervenţii (înlăturarea efectelor generate de fenomene meteo periculoase).

Potrivit datelor statistice, în perioada de referinţă, pompierii voluntari au intervenit, alături de forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, pentru înlăturarea efectelor produse de 326 situaţii de urgenţă. În 46 situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea forţelor ISU Botoşani de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Cele mai multe intervenţii le-au avut serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Flămânzi, Darabani, Lunca, Viişoara, Coţuşca, Todireni şi Albeşti care au acţionat şi pentru stingerea incendiilor produse pe teritoriul comunelor învecinate.
         
Cele 78 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, constituite la nivelul judeţului Botoşani, au în dotare 14 autospeciale cu apă şi spumă, 199 utilaje (55 buldoexcavatoare/autogredere, şase vidanje, 35 autocamioane, 21 cisterne de apă, 47 tractoare, 35 remorci), 44 motopompe, şase bărci pneumative, 104 drujbe/motpferestraie, 39 grupuri electrogen, 49 tărgi transport răniţi şi 1077 mijloace iniţiale de stingere a incendiilor).
Judeţul Botoşani numără la această dată peste 3.000 de pompieri voluntari.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani apreciază preocuparea continuă a administraţiilor locale pentru menţinerea în stare de funcţionare a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât acestea constituie un sprijin real pentru cetăţeni, şi nu numai, aflaţi în situaţii de urgenţă.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
506

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
182

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
498

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...