Aproape 1.200 de botoșăneni au iesit pe străzile orașului! "Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă" - GALERIE FOTO, VIDEO
RESPECT!

Aproape 1.200 de botoșăneni au iesit pe străzile orașului! "Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă" - GALERIE FOTO, VIDEO
Botoșănenii s-au mobilizat, miercuri seară, și au ieșit într-un număr mult mai mare în stradă. Începând cu ora 19.00, oamenii au început să se adune în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, proteste similiare fiind organizate în București, dar și în celelalte orașe din țară.

Zecile de mii de români care au ieșit în stradă cu o seară înainte au protestat în memoria victimelor din clubul Colectiv și au cerut demisia premierului Victor Ponta și a Guvernului. În cursul zilei de miercuri, prim-ministrul și-a depus mandatul, alături de membrii Executivului.

Oamenii spun că nu este însă suficient pentru ca țara să scape de corupție și vor o curățire a întregii clase politice.  “Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă", “Uniți salvăm toată România", “Colectiv, Colectiv" , “Ale, ale, ale, o dorință sinceră, România liberă", "Tinerii mor pe trotuare iar voi faceți catedrale", sunt doar cateva din mesajele tinerilor. 

Aproape 1.200 de persoane s-au adunat in Piata Revolutiei, dupa care acestia au mers pe strazile din municipiu pe traseul  Cuza Vodă-Calea Națională-E.ON-Sucevei-Bulevardul Mihai Eminescu-Pietonaul Unirii.

Printre protestatari s-au strecurat și membri ai unor partide politice. Cerința botoșănenilor care au ieșit miercuri seară în stradă a fost una fermă: cei care sunt membri ai vreunui partid politic să se îndepărteze. “Vă rugăm frumos să vă îndepărtați pentru că este un protest apolitic. Dacă nu plecați, ne vom opri și vom pleca", a fost mesajul cetățenilor.

Forțele de ordine au spus că de mult timp nu a mai fost o manifestație de o asemenea amploare in Botosani.

“Am ieșit în stradă pentru a arăta că ne pasă și că trăim alături de cei din București. Simțim la fel și avem nevoie de o schimbare reală, începând de astăzi. Acești tineri care au ieșit în stradă au ceva de zis și practic schimbarea ține de fiecare dintre noi. Vrem să arătăm că ne pasă și de asta suntem aici", a spus o botoșăneancă.

Sutele de botoșăneni s-au oprit în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean și au strigat “In memoriam Bogdan Gigină", polițistul mort în timp ce însoțea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, după care au aplaudat.


Ajuns în fața Muzeului Județean, grupul de manifestanți a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv.

Tinerii au anuntat ca protestele vor continua si joi, incepand cu ora 18:30.
 




































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
1

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
214

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...