"Apocalipsa" anunțată de PSD se produce: Clienţii politici, nepoţii, amantele și iubitele trebuie să-şi vadă de drum. Diaspora jubilează!

"Apocalipsa" anunțată de PSD se produce: Clienţii politici, nepoţii, amantele și iubitele trebuie să-şi vadă de drum. Diaspora jubilează!

Cei mai fericiți români sunt în aceste momente fără nicio discuție cei plecați în străinătate: văd la televizor cum o mulțime de clienți politici, nepoți, amante și iubite, de care a căror influență s-au împiedicat în orice inițiativă au avut în România, vor fi aruncați în drum de noua guvernare și cel mai probabil vor trebui să facă munci pe care le considerau până acum o lună pur si simplu degradante.

O întreagă aristocrație bugetară este stârpită în văzul lumii prin măsuri ce trebuie să ducă în cel mai scurt timp la o echilibrare a bugetului de stat al României.

Ți se rupe inima de toate aceste amante, nepoți și pile, dar noul guvern a explicat că deficitul bugetar poate fi menţinut la un nivel de 4% din Produsul Intern Brut şi în 2020, numai dacă se iau o serie de măsuri, considerate „de bun simţ” de guvernanţi, și care nu au niciun efect de austeritate pentru cetăţenii obişnuiţi, ci doar pentru camarila fostului guvern. Și angajații din zona privată jubilează: salariile din zona privată sunt chiar de trei ori mai mici. E o adevărată umilință să se uite la fluturașul de salariu al unui bugetar. 

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor demnitarilor la nivelul actual, concedierea funcţionarilor care şi-au obţinut posturile pe grade de rudenie, sau a celor fără experienţă, şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu de la stat, pentru că în România, aproximativ 100.000 de oameni sunt atât pensionari, cât şi angajaţi la stat.

Potrivit ultimelor statistici postate pe data.gov.ro, în luna august 2018, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice, era de 1,19 milioane de persoane, din care 765.063 erau angajaţi în administraţia publică centrală, adică în ministere, autorităţi, consilii şi agenţii de stat, Parlament, Administraţia prezidenţială, institute, unităţi sanitare şi de învăţământ şi case de pensii şi de şomaj sau ajutoare sociale.

Acestora li se adaugă alte 428.358 de persoane plătite din fondurile autorităţilor publice locale, cum ar fi unităţi de învăţământ preuniversitar, autorităţi executive locale şi unităţi sanitare finanţate de primării.

Raportat la o restructurare de 20% din numărul angajaţilor administraţiei publice centrale (cei 765.000), cum și-a propus noul Guvern, înseamnă că, în urma evaluărilor efectuate de Guvern 153.000 de angajaţi ai statului vor fi puşi pe liber.

Raportat la numărul de județe din România, asta ar însemna că din fiecare județ ar trebui să fie concediați cel puțin 3700 de oameni. Evident numărul celor concediați în județe va fi mult mai mic, probabil în jur de 2000 de persoane, pentru că multe dintre angajările pe pile s-au făcut la ministerele din București.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevului nu i se poate scădea nota în urma contestației la bacalaureat. Decizia istorică a unei instanțe!

astăzi, 13:10
5

Cu ajutorul avocatului său, Mirel Ovidiu Alexandru, din Baroul Bihor, tânărul din Oradea a reușit să demonstreze că ordinul de ministru care permitea scăderea notei în urma recorect...

Botoșăneni reținuți de polițiști după ce au bătut pe stradă un bărbat de 36 de ani! (Foto)

astăzi, 12:04
142

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, de 20, respectiv 23 de ani, din mun...

Bogdan Andone, scuze publice după suspendarea anunțată de FRF! (Video)

astăzi, 11:47
150

Suspendat patru etape și sancționat cu o penalitate sportivă de 6.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF pentru eliminarea din meciul cu Oțelul Galați, Bogdan Andone, antrenorul principal al ...