APIA: În atenţia fermierilor botoşăneni!

APIA: În atenţia fermierilor botoşăneni!
Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul judetean Botosani, informeaza fermierii botosaneni ca până pe 7 noiembrie a.c. pot depune  cererile de solicitare a ajutorului specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică. Ajutorul specific compensatoriu se acordă fermierilor care au depus cerere de ajutor în anul 2013 pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 şi 5 hectare şi între 5,1 şi 20 hectare şi vizează îmbunăţirea calităţii produselor agricole.
          
Beneficiarii schemei de minimis sunt toti cei care deţin exploataţii vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, respectiv producătorii agricoli persoane fizice şi juridice, întreprinderi individuale constituite potrivit OU 44/2008. În vederea obţinerii ajutorului de minimis, beneficiarii completează şi depun cererea pentru ajutorul de minimis în agricultură la Centrul judeţean APIA, însoţită de documente justificative.
         
Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis este de 1.180 de lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 şi 5 hectare şi 854 lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 5,1 şi 20 de hectare.
         
În cazul în care beneficiarii nu se menţin în sistemul de agricultură ecologică, aceştia vor restitui sumele încasate. Sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat, potrivit prevederilor în vigoare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
28

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
193

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
79

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...