APETROAIE: Cele trei cadre didactice confirmate cu virusul AH1N1 sunt singurele cazuri din tara!

Potrivit directorului medical al Directiei de Sanatate Publica Botosani, Gheorghe Apetroaie, in Ordinul Ministrului Sanatatii, emis pe 10 septembrie 2009, legat de gripa noua, nu este precizata niciun fel de masura atunci cand exista confirmare de contaminare cu virusul AH1N1 in cazul unui cadru didactic.

Acest lucru a fost punctat de reprezentantii DSP, in conditiile in care, pentru un elev confirmat cu gripa noua, se suspenda activitatea scolara din clasa respectiva, iar in cazul a trei elevi se suspenda activitatea scolara la respectiva unitate scolara.

"Avem o problema de rezolvat si asteptam precizari din partea Ministerului Sanatatii privind cele trei cadre didactice depistate cu virului AH1N1, fiind si singurele cazuri din tara, dupa informatiile noastre, avand in vedere ca in Ordinul Ministerului Sanatatii, din 10 septembrie 2009, nu este precizat niciun fel de masura atunci cand avem confirmare in cazul unui cadru didactic. Daca pentru un elev se suspenda activitatea scolara din clasa respectiva, iar in cazul a trei elevi se suspenda activitatea scolara la acea unitate scolara, pentru un profesor, doi sau mai multi nu este precizat nimic", a declarat Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP Botosani.

Pana in prezent, trei cadre didactice au fost confirmate cu gripa noua, de la Scoala nr.12 Botosani, Grupul Scolar "Petru Rares" si Grupul Scolar "Dimitrie Negreanu".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...