Apel umanitar. Strigatele de ajutor ale unui botosanean

Apel umanitar. Strigatele de ajutor ale unui botosanean
Pentru un tanar de numai 21 de ani, viata a luat o alta intorsatura anul trecut. O intamplare fatidica l-a facut sa urce in masina cu bunul sau prieten, pentru a se deplasa din orasul Botosani in orasul Suceava.   

Lipsa de experienta a soferului, dar si adrenalina tipica varstei i-au dat acestuia curaj sa goneasca cu autoturismul, inconstient de urmarile care s-ar putea produce. Acesta a pierdut controlul volanului, iesind de pe carosabil si accidentand grav pasagerul din dreapta.   

Din acel moment, Florentin Cornel Apostoaie traieste numai prin spitale si prin salile de operatie. Tanarul a suferit numeroase interventii chirurgicale, amputarea unui picior si foarte multe zile de ingrijiri medicale.   

Si cum ghinionul nu vine niciodata singur, iar spitalele deseori sunt adevarate focare de infectii, tanarul a contactat o bacterie care a dus la infectarea plagilor, fiind nevoit sa fie transportat de urgenta la Targu Mures. In acele clipe risca amputarea si celuilalt picior, scrie bzi.ro.   

Florentin Apostoaie provine dintr-o familie mai mult decat modesta din punct de vedere financiar, iar toate cheltuielile ocazionate in urma acestui eveniment nefericit s-au facut cu bani imprumutati de la rude.   

Casa de Asigurari de Sanatate suporta o suma mult prea mica pentru cerintele si termenul de minim sase luni, pentru rezolvarea unui asemenea caz. Florentin nu a mai putut continua recuperarea si nici nu a mai putut merge la Targu Mures pentru scoaterea suruburilor din bazin.   

Operatia de care are nevoie urgenta adolescentul Apostoaie Cornel Florentin, proteza provizorie necesara pentru formarea bontului, dar si continuarea recuperarii fara de care risca blocarea definitiva a piciorului, implica o serie de costuri de peste 3.000 de euro.   

Chiar daca in cazul accidentelor rutiere, victima isi poate recupera cheltuielile prin daune morale, dosarul penal este departe de a fi finalizat in timp util pentru interventiile medicale.   

Orice suma poate reprezenta un pas inainte pentru acest tanar care se afla la marginea unei prapastii.   

Are nevoie de interventii chirurgicale si recuperare pentru a-si gasi un loc de munca, pentru a-si intemeia o familie si pentru a avea o viata normala.   

Numerele de cont pentru sprijinirea acestui tanar sunt:

RO41BTRLEURCRT0221226501 cont curent euro

RO91BTRLRONCRT0221226501 cont curent lei

Titular: Apostoaie Cornel Florentin.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
7

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
38

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
51

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...