Apel MAI: “Vă rugăm din suflet să purtați masca de protecție”

Apel MAI: “Vă rugăm din suflet să purtați masca de protecție”

Creșterea semnificativă a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus de pe teritoriul României a determinat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să facă un apel către toți românii, pe care îi roagă să poarte masca și să evite aglomerațiile, pentru ca numărul celor infectați să scadă  dar și pentru a reveni la o viață normală.

“Vă rugăm din suflet să purtați masca de protecție...

Vă rugăm din suflet să evitați aglomerațiile...

Vă rugăm din suflet să faceți acest minim efort pentru ca numărul celor infectați să scadă.

Vă rugăm din suflet să ajutați pentru a reveni la viața normală de care ne e dor tuturor.

VĂ RUGĂM DIN SUFLET!”, este apelul transmis de MAI.

Miile de reacțiile ale cetățenilor nu au întârziat să apară.  Unii internauți au reacționat  prin comentarii ironice iar alții au contestat necesitatea utilizării măștii sau existența virusului. Din altă categorie fac parte cei care respectă cum se cuvine toate indicațiile primite de la autorități.

“Parcă ați fi copii mici! Cu cât vă zic autoritățile să faceți ceva, cu atât voi nu faceți! Să nu credeți în nimeni și nimic! De aia sunt atâția bolnavi, de aia vă merge bine că sunteți toți și medici, și polițai, și ambulanțieri , și profesori!”

„Nu înțeleg un lucru...dacă în anii precedenți exista gripa sezoniera, iar virozele erau și la adulți și la copii la tot pasul, anul acesta toate s-au transformat în Covid? Adică, nu mai ai voie să te îmbolnăvești puțin că ai Covid? Eu una, ca și ceilalți probabil, când am avut gripă, le-am avut pe toate: febră, frisoane, lipsa miros, gust, tot tacâmul. Deci?”

“Nu este rea voință din partea noastră. Noi dorim niște dovezi științifice în problema coronavirusului”.

„Masca purtată mereu produce dureri de cap , amețeli etc, pentru că neoxigenarea corectă a creierului poate duce la deces !! Masca nu protejează în totalitate!!! Când o să deschideți ochii să dați masca jos?? Vrem să respiram liber!!!”

“Vă rugăm din suflet să mergeți cu trenul și să dați amenzi colegilor dvs bugetari care poarta masca sub năsuc.”

Apelul MAI vine la puțin timp după ce Marcel Vela, ministrul afacerilor interne,  a postat pe pagina de facebook un mesaj prin care îndeamnă cetățenii României să fie uniți în fața unui inamic invizibil care produce dezbinare în rândul societății iar sacrificiile fiecărui om reprezintă un pas spre a reveni la o viață normală.

Trecutul, dar mai ales prezentul, ne învață că toți suntem supuși, într-un moment cheie, ca și acum, la un test al maturității și responsabilității.

Vorbim despre un test fără calificative, dar care ne poate așeza în fața unor suferințe cumplite.

Contradicțiile, formarea unor tabere, dezbinarea, învrăjbirile de pe margine NU ne ajută să învingem și să depășim cu bine aceste momente care pot deveni catastrofale.

Luptele nu se câștigă într-un singur om, nici în doi…luptele se câștigă mereu în echipă!

Suntem pe un front deschis, cu un inamic pe care nu îl putem vedea!

De ce lăsăm acest virus să producă dezbinare?

De ce să formăm tabere? De ce nu încercăm doar să ne unim?

Fiecare zi în care alegem să arătăm cu degetul unii către alții, nu este altceva decât o zi în care permitem acestui inamic să câștige teren.

Da, sunt sacrificii și eforturi din partea fiecăruia dintre noi, dar nu putem reveni la normalitate fără sacrificii!

Dacă astăzi simțiți tragediile departe de dumneavoastră, pot doar să vă spun că sunteți binecuvântați și trebuie să fiți recunoscători pentru asta.

Trăim astăzi PROVOCAREA societății noastre, pe care doar #împreună o putem depăși”, este mesajul transmis de Marcel Vela pe pagina de facebook.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta