Apel catre romani: "Ne luam tara inapoi!". Declarația de la București, 21 decembrie 2013 VIDEO

După 24 de ani nu am reușit încă să ne câștigăm libertatea, demnitatea și justiția pe care o meritam și pentru care s-au sacrificat vieți în 1989.

Pe 21 decembrie comemorăm victimele care au căzut pentru democrația noastră. O facem gândindu-ne la responsabilitatea pe care ne-au transmis-o: aceea de a căuta adevărul, de a respecta drepturile și a construi o societate echitabilă și democratică.

Cum putem mai bine să îi comemorăm pe cei care au luptat pentru noi toți? Continuăm revolta pe care au început-o părinții noștri. Nu cedam, nu capitulam și nu acceptam manevrele, intimidările și abuzurile celor care sunt la putere.

Chemam în Piața Universității toți cetățenii care vor sa traiască într-o societate mai buna și care au înfruntat cinismul și minciuna guvernanților.

Acum e rândul nostru. Ne-am trezit, ne-am indignat, ne-am revoltat.

Acum luptăm împreună. 21 decembrie, 2013, ora 17.00. Incheiem un sfert de veac de dezamagire. Fruntea sus, cetateni!

La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, în contrast cu visurile și speranțele de atunci ale românilor, avem o clasă politică imorală, tot mai ruptă de cetățeni, care s-a înconjurat cu ziduri legislative menite să-i protejeze privilegiile. Prefăcându-se că sunt în tabere opuse, politicienii mimează democrația dar pe sub masă își dau mâna pentru a satisface interesele îmbogățiților de tranziție și ale corporațiilor străine. În timp ce ei își pregătesc superimunități și amnistii, abuzul de putere și de forță devine singura lege aplicabilă restului de 20 de milioane de români. Disprețul este moneda cu care au tratat și tratează cererile legitime ale cetățenilor, strigate de nenumărate ori în stradă de la 1 septembrie. De aceea este necesar să facem un pas înainte, să-i determinăm pe unii dintre ei să plece de la putere, iar pe ceilalți să dărâme zidurile legislative care acoperă afacerile murdare și împiedică venirea unor oameni noi, necompromiși, să gestioneze treburile publice. Sunt numeroase revendicările care ar trebui incluse pe listă pentru a readuce România la o stare de normalitate, le-am notat doar pe cele mai dureroase în momentul actual și în special pe cele ce pot deschide ușa schimbării.

De aceea, cerem:

1. Demisia Guvernului Victor Ponta și a Președintelui Traian Băsescu.
2. Destituirea conducerii jandarmeriei și anchetarea abuzurilor comise la Pungesti și în alte localități, cu participarea unor experți desemnați de Consiliul Europei.
3. Abrogarea noilor modificări aduse codului penal, legii amnistiei precum și respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii.
4. Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condițiilor de înființare a acestora.
5. Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor și reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaților independenți.
6. Eliminarea obligației de declarare a adunărilor publice.
7. Desecretizarea tuturor contractelor și clauzelor confidențiale încheiate de Statul Român, cu excepția celor din domeniul apărării și siguranței naționale.
8. Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România și includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
9. Interzicerea prin lege în România a fracturării hidraulice de mare volum în explorarea și exploatarea gazelor de șist și a altor hidrocarburi provenind din zăcăminte neconvenționale.
10. Anularea concesiunilor și licențelor de explorare și exploatare a hidrocarburilor de șist.

Sursa: Neam Trezit

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ITM Botoșani: Informații pentru angajatori privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare!

astăzi, 12:42

Legea nr. 367/2022 privind Dialogul Social, prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care în...

Botoșănenii, invitați să facă nominalizări pentru Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială!

astăzi, 12:11

Dacă ai nume despre care toată țara ar trebui să afle, trimite-l pe scena Ateneului Român, la cea de-a 11-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, în ca...

Polițiștii botoșăneni alături de copii în „Școala Siguranței Tedi”!

astăzi, 12:00

Poliţia Română este partener în programul educaţional naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informaţii util...