Aparatură învechită la Maternitatea Botoşani!

Aparatură învechită la Maternitatea Botoşani!
Din lipsă de fonduri, medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea utilizând aparatură învechită.

Potrivit medicului Gina Puflea, coordonatorul Maternităţii, la această dată unitatea are nevoie stringentă de un cardiotograf, dar şi de un ecograf performant, a cărui valoare se ridică la câteva zeci de mii de euro.

“Ne dorim ca metodele de investigaţii să fie mai performante şi mai multe. Situaţia financiară a spitalului nu permite investiţii acum în aparatură. Suntem în căutarea unor programe care să ne ajute să ne dotăm maternitatea cu aparatură. Stringente sunt cardiotocografele, aparatele pe care le folosim la sala de naşteri pentru monitorizarea inimioarei copilului. Am avut două şi au picat amândouă. Acum avem improvizat unul“, a declarat medicul Gina Puflea.

Managerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, a precizat că la Ministerul Sănătăţii s-a cerut o listă cu solicitări pentru aparatură, dar încă nu s-a primit răspuns.

“În proiectul de buget înaintat Consiliului Judeţean pentru 2014 am prins continuarea lucrărilor la Spitalul Mavromati, reabilitare termică de la Maternitate precum şi alte lucrări care vizează îmbunătăţirea structurii şi a confortului termic. În paralel, avem şi nişte liste cu dotări, cu aparatură medicală care în mod normal e suportată în proporţie de 95% de Ministerul Sănătăţii şi 5% de către Consiliul Judeţean. Dacă aparatura va fi achiziţionată de Minister, cu siguranţă Consiliul Judeţean va asigura cota parte", a spus managerul Spitalului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
11

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
32

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
83

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...