Aparatul RMN, tinut pe tusa de birocratie!

Aparatul RMN, tinut pe tusa de birocratie!
Adus in urma cu o luna in Botosani, cu surle si trambite, nimeni nu a beneficiat pana acum de investigatiile cu RMN. Pentru ca, spun reprezentantii Spitalului Judetean, nu exista inca autorizatiile pentru punerea in functiune a aparatului de inalta performanta.

Pana acum, singurul lucru care s-a facut a fost conectarea la reteaua de curent electric a spitalului a camionului in care se afla aparatul de investigatii prin rezonanta magnetica, pentru a fi posibila alimentarea instalatiilor cu care se fac analizele.

Rezonanta magnetica este o metoda de investigare care foloseste un camp magnetic si unde radio pentru vizualizarea diferitelor organe, fiind utilizata pentru diagnosticarea mai multor afectiuni, cum ar fi cele osoase, articulare, ale coloanei vertebrale, ale venelor sau arterelor, tumori sau infectii.

Testul este nedureros si dureaza intre 30 si 120 de minute, iar costul unei astfel de analize poate fi cuprins intre 400 si 1.200 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PS Ignatie, la hramul Mănăstirii Coșula: ”Omul mândru nu reușește niciodată să se stăpânească pe sine însuși, în schimb vrea să-i domine pe alții”

astăzi, 08:16
16

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitulu...

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
215

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
184

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...