Apa curge fără oprire de o săptămână pe şosea, la Lebăda! Cine suportă pierderile? FOTO, VIDEO

Apa curge fără oprire de o săptămână pe şosea, la Lebăda! Cine suportă pierderile? FOTO, VIDEO
Pe o porţiune din şoseaua de la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Iaşi, în apropierea sensului giratoriu de la Lebăda, apa curge neîncetat de o săptămână, în şanţurile de pe marginea drumului formându-se adevărate râuri. În plus, în apropierea părţii carosabile apa a început să băltească şi toţi se întreabă cine suportă pierderile.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi şi spun că frecvent se produc astfel de avarii, o parte dintre cei care au terenuri acolo neputându-le folosi pentru că sunt mai mereu inundate.

“Apa curge de o săptămână. Am sunat miercuri şi joi la Nova Apaserv şi mi s-a spus că nu au utilaje suficiente având şi alte avarii mai importante. Aceasta este magistrala care alimentează oraşul Flămânzi. Frecvent sunt probleme în zonă. Cred că de două-trei ori pe an se sparge. Eu am un teren care este în permanenţă plin cu apă şi nu pot face nimic cu el, nici să îl vând şi nu pot să îl lucrez", a precizat unul dintre cetăţenii care locuieşte în zonă.

O astfel de situaţie, când apa a curs fără încetare zile în şir, a fost şi în luna iunie, anul trecut. La acea vreme, reprezentanţii Nova Apaserv spuneau că intervenţia este mai dificilă pentru că respectiva conducta trece pe sub mai multe proprietăţi private.

Acum, cei de la Nova Apaserv spun că au fost înştiinţaţi despre ceea ce se întâmplă la intrarea în municipiu, dar spun că reparaţiile ar costa foarte mult. În plus, spun că au nevoie de un utilaj care să sape, întrucât conducta este la circa 5 metri sub pământ.

“Sunt si niste izvoare acolo, nu este neaparat sa fie apa noastra. Dar nu contest ca poate fi si apa de la noi. Trebuie un utilaj mare acolo sa intervenim. Sper ca la anul sa schimbam respectiva conducta prin proiectul pe care il derulam. Voi trimite o echipa acolo sa vada ce se poate face. In ceea ce priveste pierderile, daca sunt de la noi, societatea le suporta, nu se reflecta in pret", a declarat Gabriel Carlan, directorul Nova Apaserv.
 











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
15

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
25

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
141

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...