Anveloparea termica a blocurilor ar putea fi reluata la Botosani

Anveloparea termica a blocurilor ar putea fi reluata la Botosani
Muncipalitatea intentioneaza sa se inscrie in programul guvernamental ce va fi demarat in toamna acestui an, privind anveloparea termica a blocurilor.

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat ca, in prima faza, se doreste anveloparea a 15-20 de blocuri.

"Din toamna Guvernul va porni un program pilot, pentru anvelopare termica, pentru a da o imagine de ansamblu, pentru a sti pentru perioada 2014-2020 ce fonduri vor fi solicitate pe noul program european pe reabilitare termica si atunci s-a pornit acest program pilot, care se va desfasura pe parcursul anului 2013. Vrem sa includem cat mai multe blocuri, in acesta prima faza, atat cat ne permite bugetul, sa facem o analiza", a spus primarul.

Acest program presupune mai multe paliere, in functie de veniturile realizate de cetateni. Astfel, in cazul imobilelor unde familiile au un venit sub 150 de euro pe membru de familie, contributia asociatiei de proprietari va fi de 10%, 60% urmand a fi asigurati de la bugetul de stat, iar 30 % din bugetul local.

De asemenea, in imobilele unde veniturile sub sub 350 de euro pe membru de familie, contributia asociatiei de proprietari va fi de 20%, 60% de la bugetul de stata si 20% de la bugetul local.

"Eu cred ca foarte multe blocuri din Botosani se vor incadra la primul prag, cu venituri pe membru de familie sub 150 de euro. Vom incepe cu blocurile care nu sunt anvelopate, ma refer la strazile principale. Proiectul incepe in septembrie, pe principiul primul venit primul servit, sunt bani putini si orasele care se misca mai repede vor prinde o parte din acesti bani. Exista o varianta propusa de minister prin care primaria poate credita asociatiile de proprietari, astfel incat sa le asiguram anveloparea gratuita urmand ca intr-un termen de 3-4 ani sa recuperam de la propietari contravaloarea. Urmeaza sa identificam blocurile, asociatiile de proprietari sa se inscrie in program, dupa care auditul energetic este prima faza", a precizat Ovidiu Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
1

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
722

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...