Anunţ bombă! Activitatea Modern Calor ar putea fi EXTERNALIZATĂ!

Anunţ bombă! Activitatea Modern Calor ar putea fi EXTERNALIZATĂ!
După modelul altor oraşe mari din ţară, cum ar fi Iaşul, şefii Primăriei Botoşani se gândesc la externalizarea serviciilor de termoficare şi concesionarea acestora către un operator privat.

Anunţul a fost făcut miercuri, de primarul Ovidiu Portariuc, care a spus că o astfel de măsură ar degreva bugetul local de o sumă considerabilă plătită annual către societatea de termoficare, bani care ar putea fi folositi în cu totul alte zone.

"Sunt câteva zone care reprezintă pietre de moară pentru noi. Termoficarea este una dintre ele. Lăum în calcul concesionarea către un agent privat astfel încât să degrevăm bugetul de 10 milioane de lei pe an subvenţie, iar aceste sume să le direcţionăm către investiţii, asfaltare, şcoli", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Potrivit acestuia, menţinerea actualului preţ de facturare este stabilită prin contract, iar prin concesionare, municipalitatea ar putea primi de la agentul privat şi o redevenţă.

"În ultimii 10-12 ani s-au băgat peste peste 2000-2500 de miliarde în termie şi cu ce efecte, şi atunci concesionăm activitatea unei firme private", a declarat primarul.

Edilul-sef al municipiului a spus ca cei de la oficiul juridic vor vedea in ce masura este posibila aceasta concesionare, date fiind investiţiile cu fonduri europene care s-au făcut la Modern Calor, urmând ca în acest an să fie pregătită documentaţia, şi să aibă loc şi consultarea consilierilor municipali.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
158

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...