Anulată anul trecut, rabla pentru electrocasnice ar putea fi relansată cel mai devreme în februarie, după aprobarea bugetului

Anulată anul trecut, rabla pentru electrocasnice ar putea fi relansată cel mai devreme în februarie, după aprobarea bugetului

Cei care aşteaptă lansarea programului Rabla pentru electrocasnice ca să îşi schimbe televizorul sau laptopul, mai au de aşteptat. Ediţia din acest an nu va fi lansată mai devreme de luna februarie.

Programul e derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, care aşteaptă însă aprobarea bugetului Ministerului Mediului.

Proiectului bugetului de stat va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie, potrivit anunţului premierului Cîţu. Asta deşi, conform legii, proiectul de buget trebuie depus în Parlament în cel mult 20 zile de la învesirea Guvernului, iar Cabinetul Cîţu a fost învestit la 23 decembrie 2020, relatează Mediafax. 

Lista electrocasnicelor ce pot fi cumpărate cu bani de la stat în acest an a fost extinsă:

- maşini de spălat rufe

- maşini de spălat vase

- aparate de aer condiţionat, inclusiv portabile

- frigidere sau combine frigorifice

- televizoare

- uscătoare de rufe

- aspiratoare

- laptopuri şi tablete

Banii vor fi ceruţi autorităţilor online, prin intermediul unei aplicaţii, şi vor fi primiţi sub formă de vouchere. Apoi, voucherele vor putea fi folosite în magazinele înscrise în program, iar principiul va fi următorul: pentru fiecare produs cumpărat va fi dat la schimb un altul, din aceeaşi categorie.

 

Spune-ne opinia ta