Anul scolar 2010-2011, o perioada grea din istoria invatamantului romanesc

Anul scolar 2010-2011, o perioada grea din istoria invatamantului romanesc
Angajatii din invatamant-cadre didactice, personal didactic auxiliar si personal nedidactic- sunt sfatuiti sa poarte in piept, in prima zi de scoala, fluturasul de salariu care arata diminuarea venitului cu 25 la suta sau un ecuson, pe care sa fie scris: - 25%.

Anul scolar 2010-2011 se "anunta o perioada grea din istoria invatamantului romanesc", din cauza reducerii salariilor cu 25 % si a faptului ca multi profesori au ramas fara locuri de munca, potrivit Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

"Cadrele didactice au venituri mai mici cu 25 la suta sau, in unele cazuri, cu 50 la suta fata de debutul anului scolar trecut, o parte dintre angajatii din invatamant au ramas fara locurile de munca, sunt unitati de invatamant care isi deschid portile, desi nu au fost reabilitate sau macar igienizate, sunt elevi nevoiti sa faca naveta dintr-o localitate in alta pentru ca nu au scoli sau cadre didactice. Aceasta este imaginea invatamantului din Romania, iar problemele, pe care le-am enumerat, afecteaza calitatea actului educational", a aratat FSLI intr-un comunicat de presa citat de Mediafax .

Cu toate acestea, la deschiderea anului scolar de luni vor lua parte toti cei aproape 200.000 de membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

"FSLI recomanda, insa tuturor angajatilor din invatamant-cadre didactice, personal didactic auxiliar si personal nedidactic- sa poarte in piept, in prima zi de scoala, fluturasul de salariu care arata diminuarea venitului cu 25 la suta sau un ecuson, pe care sa fie scris: - 25%. Este o forma de protest simbolica fata de Guvernul Romaniei, care nu a putut sa elaboreze un plan de sustinere a invatamantului. Colegiul National al Liderilor FSLI s-a intrunit in perioada 9-12 septembrie si a stabilit ca liderii judeteni ai federatiei sa consulte membrii de sindicat in vederea stabilirii unui calendar de proteste", a mai precizat comunicatul federatiei, conform ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
416

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
555

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
671

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...