Antreprenor din Botoșani, după criza Covid-19: Nu ne lăsați să murim! Mi-e dor de baloane cu heliu, de petreceri tematice, de personaje, de confetti, de lumânări, de muzică dată la maxim

Antreprenor din Botoșani, după criza Covid-19: Nu ne lăsați să murim! Mi-e dor de baloane cu heliu, de petreceri tematice, de personaje, de confetti, de lumânări, de muzică dată la maxim

Loviți puternic de criza generată de noul coronavirus și de deciziile Guvernului, numeroși agenți economici din Botoșani, care activează în domniul HoReCa, au fost afectați, iar activitatea lor a fost întreruptă de mai bine de cinci luni, timp în care nu au înregistrat nici un venit.

Cu toate acestea, agenții economici au avut de plătit chirii sau rate iar povara unui colaps a fost purtată pe umerii lor, fără să primească prea mult ajutor. Este și cazul Mihaelei Stoiciuc Vasilică, unul dintre antreprenorii din Botoșani, administratorul unui spațiu de joacă, care a suportat urmările acestei pandemii cu regretul că ceea ce a înteprins ani la rând, s-a năruit într-o secundă, fără să-i pese cuiva.

Pe lângă pierderile financiare colosale pe care susține că le-a suportat, Mihaela Stoiciu Vasilică spune că trăiește emoția clipelor fericite de odinioară în care a făcut fericiți numeroși copii iar situația actuală o condamnă la întreruperea acestei activități.

Mărturisirile emoționante ale Mihaelei Stoiciuc Vasilică, relatate public pe pagina personală de Facebook, a evidențiat profunda criză economică prin care trece HoReCa și la Botoșani.

„Astăzi am fost la spațiul de la Mall, închis de cinci luni, și am stat câteva ore, pentru prima dată de la închidere. “Fight fire with fire” e lozinca mea dintotdeauna, dar abia azi am reușit.

Nu - nu vreau sa fac altceva. Ce fac de 9 ani vreau sa fac și următorii 30.

Mi-e dor de baloane cu heliu, de petreceri tematice, de personaje, de confetti, de lumânări, de muzică dată la maxim. Mi-e dor de înghesuiala de weekend când aveam câte 60-70 clienți simultan, 6-7-8 petreceri și fetele mele mă înțelegeau din priviri si ca furnicile se mișcau! Mi-e atât de dor ca îmi dau lacrimile!

Afacerile noastre cer mult suflet, altfel nu ai cum sa ai succes.

Nu ne lăsați să murim! In fiecare zi cel puțin un coleg închide! Nu aruncați la gunoi bucățelele de inimă și de suflet investite - vă rugăm! Nu suntem șmecheri cu vile și suv-uri, că lucrăm din greu in prestări servicii, dar ne ajunge atât cât avem, pentru cei mai mulți dintre noi e unica sursă de venit, nu ne omorâți! Cinci luni de agonie plus a șasea, cât puteți să ne mai cereți?!”, a precizat Mihaela Stoiciuc Vasilică.

Tânăra antreprenoare trage un semnal de alarmă asupra acestui fapt și cere Guvernului măsuri urgente și susținerea acestui domeniu, grav afectat.

“Luați măsuri reale de susținere și pentru noi azi, nu in octombrie, nu la anul. AZI, că nu mai rezistăm! Avem și noi copii, familii, rate, cheltuieli, nevoi firești - chiar noi să fim singurii țapi ispășitori ai deciziilor voastre?

Nu ucideți puritatea, nu ucideți visele copiilor, nu ne ucideți! Noi suntem cei care ii facem să râdă și pogorâm magia asupra lor, nu ne opriți! Noi aducem zâmbete, culoare, dans, bucurie și iubire in sufletele micuților și ale părinților - nu ne puneți să plătim cu capul pentru asta!

Nu știm să arăm pământul sau să construim motoare pentru a ne reprofila! Noi stim să picurăm iubire in sufletele micuților și să suflăm praf magic de stele peste visele lor. Nu ne condamnați la moarte!

Sprijiniți industria recreativă pentru copii - fără magie și vise, lumea s-ar transforma in Infern!”, a conchis administratorul spațiului de joacă.

 

Spune-ne opinia ta