Antonescu vrea demisia lui Ponta dacă USL se rupe

Antonescu vrea demisia lui Ponta dacă USL se rupe
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că USL se poate rupe în mod decent, dar că în această situaţie, Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier.
 
Crin Antonescu nu renunţă la condiţiile puse PSD-ului - aceleaşi ministere şi Iohannis vicepremier şi ministru de interne - şi  îi transmite premierului Victor Ponta că, dacă nu acceptă varianta liberalilor şi vrea ruperea USL, atunci ar trebui să demisioneze.

"Am un sentiment şi mai grav. Că Ponta doreşte să păstreze PNL la guvernare, dar într-o poziţie marginală, de semivasalitate. Poate eşti deranjat de personalitatea lui Klaus Iohannis sau că PNL îşi ia singur deciziile. Putem să punem capăt USL-ului decent, fără să spui că Antonescu e prieten cu Băsescu şi alte prostii. Nu e un ultimatum, e o situaţie clară. Doreşte în continuare un guvern cu PNL, ăştia sunt oamenii. Nu mai doreşte, atunci face un alt guvern, dar după ce demisionează. Ori mergem împreună înainte, ori închiem decent, domnul Ponta demisionează şi îşi face o altă majoritate", l-a avertizat Antonescu pe premier, invitat la B1 TV.

După ce prim-ministrul a anunţat că este dispus să renunţe la varianta ca Daniel Constantin să fie vicepremier, cu condiţia ca Iohannis să fie ministru de Finanţe, şi nu de Interne, preşedintele PNL a reiterat faptul că primarul Sibiului nu este finanţist de meserie şi că PNL "nu se joacă cu propunerile".

"Eu cred că domnul Ponta ştie foarte bine că nu ne jucăm cu propunerile. Ne tot oferă acest lucru, blocând de fapt situaţia. Nu e vorba de un joc de orgolii. PNL nu se joacă", a mai spus Antonescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...