Antonescu: Pregatim motiunea de cenzura, se vor gasi patru semnaturi suplimentare pentru a o depune

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca parlamentarii liberali vor pregati textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta, mentionand ca se vor gasi patru parlamentari din afara PNL care sa semneze documentul pentru a putea fi initiat.

Antonescu a anuntat ca in conducerea PNL s-a decis ca la nivelul grupurilor parlamentare ale partidului sa fie pregatit textul unei motiuni de cenzura "impotriva Guvernului Ponta–Ghita–Hunor" pana in 30 aprilie.

"Asa cum am anuntat, daca pana la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la masurile angajate si prin programul de guvernare si prin declaratiile premierului si prin ceea ce impreuna am anuntat, si anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o motiune de cenzura. Pana in 30 aprilie textul acestei motiuni de cenzura va fi pregatit de catre grupurile parlamentare", a spus Antonescu.

El a fost intrebat cum va depune PNL o motiune de cenzura de vreme ce numarul parlamentarilor liberali a scazut sub minimum necesar pentru astfel de demers, mai precis sub o patrime din numarul total al parlamentarilor.

"Nu cred ca pe o motiune pe un asemenea subiect nu vom obtine minimum patru semnaturi suplimentare de la membri ai Parlamentului Romaniei. Nu pot sa va spun acum exact de unde si cum, evident ca motiunea va fi propusa si va putea fi semnata si de alte grupuri politice din Parlament", a replicat liderul PNL.

El a fost intrebat daca PNL este deschis la negocieri cu PDL sau PMP pentru initierea motiunii de cenzura. "Nu ma deranjeaza ca pe o idee in care cred, ca pe o masura pe care o cerem ca PNL, sa vina votul si sustinerea din orice directie", a afirmat Antonescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...

Botoșani: Copilaş de nici 2 ani, opărit cu oala de mâncare. Inima micuţului s-a oprit aproape 20 de minute! (Video)

astăzi, 10:19

Un copil de doar un an şi jumătate din Botoşani luptă să trăiască după ce s-a opărit cu mâncare, relatează Observator. Băiatul se afla cu mama lui în momentul în care a...