ANTONESCU: Nu doresc sa candidez la Presedintia Romaniei. Dar...

Fostul presedinte al PNL respinge ideea de a se intoarce in fruntea partidului, dar nu o exclude pe aceea de a fi candidat la presedintia Romaniei. Nu sunt singurele surprize anuntat de Crin Antonescu.

"Nu (nu ma inscriu in cursa pentru presedintia PNL, n.red.). Altfel nu demisionam. Eu am asigurata prezenta de drept in cadrul BPC in calitate de fost presedinte al partidului.

Nu (pentru presedintia Romaniei, n.red.). Asta nu e decizie pe care o iau, eu nu pot impiedica pe nimeni, dar de asemenea eu nu insist. Ceea ce am spus din capul locului, am spus limpede, nu doresc sa candidez. Consider ca trebuie cautata o varianta cu mai multe sanse. Dar in urma unor discutii care au aparut, de genul ca m-am inteles cu cineva sa nu candidez, ca m-a santajat cineva, am spus ca nimic in afara de propria mea optiune nu ma impiedica sa candidez, dar am spus ca daca in urma unor cercetari se va ajunge la concluzia ca trebuie sa candidez, eu nu ma dau in laturi. Daca, ceea ce nu cred, daca se ajunge la o asemenea situatie.... Daca va fi vorba de un alt candidat, nu voi fi deloc spectator la aceasta batalie. O sa fie o batalie intre baroni si pietoni.

Dupa parerea mea, o decizie rapida in acest sens (a desemnarii candidatului la Presedintie, n.red.) trebuie luata. Trebuie incepute aceste cercetari, aceste evaluari si totusi, daca e vorba de.... ca sa fiu foarte sincer, eu nu cred ca e nevoie de foarte multe sondaje. Cu tot respectul pentru domnul Predoiu, intrebarea este daca este Klaus Iohannis sau sunt eu. Daca domnul Iohannis e hotarat, daca PNL il sustine, presupun ca PDL nu va avea multe de obiectat, atunci se face o strategie. Una e sa faci o strategie pentru un om nou, alta e sa o faci pentru mine. Nu stiu daca la Congres acum, PNL trebuie sa ia o decizie, dar a doua zi...

Chiar nu cred in ipoteza in care PSD va alinia alt candidat decat Victor Ponta. Eu nu cred in ipotezele cu independenti, nu cred in ipoteza Mugur Isarescu, George Maior, Sorin Oprescu. Poate Ioan Rus? Eu il vad mai degraba premier.

Daca voi fi sau nu candidat, nu e decizia mea. Eu cred ca se supraliciteaza cu acest duel din finalul campaniei electorale, pana acolo, daca el va avea loc. Eu nu vad din dreapta cine ar putea avea ceva ireconciliabil cu Klaus Iohannis. Dar mai e nevoie si de o anumita efervescenta".

Despre fuziune

"Eu cred (in fuziunea PNL-PDL). Eu cred ca se poate face, cred ca e nevoie de mici chestiuni locale, trebuie si o selectie. Eu spun ca asta este un prilej sa vezi asa cu cine poti sa faci un partid puternic, serios. Sa vezi cu cine poti sa pleci la lupta. Pentru mine, asta e un lucru de la sine inteles (pastrarea numelui de PNL, n.red.).

In momentul in care am vazut ca la noi in partid exista oameni care considera.... acest 15% este un esec.... unii au inteles ca asta e prilej minunat sa deconteze Antonescu. PDL in situatia asta a noastra, cu presedinti de consiliii judetene, facea 20%. Noi in locul lor, in situatia lor, faceam 8-9%. Fara suparare pentru colegii mei".

Despre atacul Noricai Nicolai

"Doamna Norica Nicolai putea sa ma atace. S-a descalificat. Vorbesc despre mahalaua noastra. Un om care sta de cinci ani in Parlamentul European stie ca nu asa se fac lucrurile. De multi ani, liberalii doresc sa mearga in PPE. De ani de zile, liberalii deplang decizia prosteasca din 2003 de a ramane in ALDE. Toata lumea stie in PNL asta. Am platit zece ani pentru asta. August 2012. Propaganda Antenei 3 uita ca grupul socialist l-a urecheat aproape fizic pe domnul Ponta. Nici in presa romaneasca, nici in viata politica nu reusim sa iesim din discutii de margine de sat. "Domnle, noi suntem liberali, nu mergem acolo". Cum sa-ti imaginezi ca distributia locurilor in PE se discuta asa intre presedintele demisionar al PNL si cei din PPE: "Domnle, sa o puneti pe nevasta-mea acolo!". Cum se explica ca Adina Valean, e pentru prima data cand vom avea vicepresedinte roman in PPE? Se explica ca acolo oamenii muncesc. Se cunosc intre ei. Nu se duc la Antena 3 sa denunte lovituri de stat si sa se razboiasca cu Traian Basescu. Adina Valean nu e in politica de cand e nevasta mea. Avea un nume".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Consiliul Județean Botoșani și mai multe primării din județ, verificare de Garda de Mediu. Amenzi de 255.000 de lei!

astăzi, 09:16

„Conform Planului Anual General de Activităţi al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Botoşani a demarat acţiunile de inspecţie şi control pentru verificarea stadiului de re...

S-a izbit într-un copac, apoi a luat foc: Mașină făcută scrum pe un drum din Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:34

S-a intâmplat în localitatea Ibănești. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă și sp...

Două școli din Botoșani vor fi decorate astăzi la Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis!

astăzi, 08:09

Pe final de mandat, Klaus Iohannis va acorda câteva distincții  prin care Administrația Prezidențială anunță că onorează „rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a pr...