Antonescu, despre Tăriceanu: A fost mereu un lider MEDIOCRU, obişnuit cu o anumită dimensiune, adică mică

Crin Antonescu i-a dat, luni, o replică lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că a fost mereu "un lider politic mediocru, obişnuit cu o anumită dimensiune, chiar şi în aspiraţie, adică mică".

Liderul demisionar al PNL a criticat declaraţiile făcute luni de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căruia Antonescu a trădat şi a demisionat sub presiunea partidului pentru deciziile pe care le-a luat.

"Domnul Tăriceanu este a fost mereu un lider politic mediocru, obişnuit cu o anumită dimensiune, chiar şi în aspiraţie, adică mică şi ca atare nu mă miră. Nu am trădat pe nimeni, toate consideraţiile despre dreapta, ALDE, PPE, dovedesc incultura politică a domnului Tăriceanu, care a blocat acum 10-11 ani evoluţia PNL către dreapta. A blocat-o dintr-un interes meschin, la vremea aceea deţinea un post oarecare în structura europeană a ALDE. Nu pot discuta despre trădare cu un personaj apatrid din punct de vedere politic şi care vorbeşte iţindu-se dintr-un buzunar al domnului Ponta", a susţinut Antonescu,  la un post de televiziune.

Retragerea lui Crin Antonescu de la conducerea PNL şi renunţarea la statutul de candidat pentru Preşedinţie au fost determinate de reproşurile pe care le-a primit în partid pentru greşelile strategice pe care le-a făcut, culminând cu rezultatul "prost" de la alegerile europarlamentare, consideră preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Retragerea este gestul la care a fost forţat de atmosfera din partid, de faptul că a primit reproşuri pentru greşelile strategice pe care le-a făcut, pentru rezultatul prost pe care l-a obţinut la alegerile pentru Parlamentul European, unde s-a angajat la nişte scoruri care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Pare mereu că e rupt de realitate şi, în final, toate sondajele de opinie - pe care poţi să le neglijezi o vreme - îţi arată cum stai şi, împreună cu presiunea internă, l-au determinat să demisioneze", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui Senatului, Crin Antonescu nu ar mai putea reveni în postura de candidat la alegerile prezidenţiale, parcursul politic al acestuia fiind încheiat.

"A fost candidatul USL, dar a scăzut în sondaje permanent. Nu văd care ar putea fi schimbarea de percepţie în rândul cetăţenilor. Percepţia care s-a format şi întârit este aceea a unui om instabil, care trădează. A trădat întâi USL, a ieşit din Guvern, fuge de responsabilitate, acum a luat decizia de a-şi trăda partenerii cu care PNL a fost două decenii şi jumătate alături, adică să treacă de la ALDE la PPE", a adăugat Tăriceanu, citat de romaniatv.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...