Antonescu: Condamnarea lui Nastase nu e politica. Declaratia lui Ponta - la cald, sub emotie

Antonescu: Condamnarea lui Nastase nu e politica. Declaratia lui Ponta - la cald, sub emotie
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, astazi, ca in opinia sa condamnarea lui Adrian Nastase nu a fost una politica, el aratand ca intelege declaratia facuta de premierul Victor Ponta, care a fost "cumva la cald" si "sub o anumita emotie", dar nu o comenteaza, potrivit agentiei de stiri Mediafax.

Intrebat daca vede condamnarea lui Nastase ca fiind una politica, Antonescu a raspuns: "Nu".

Intrebat daca e de acord cu ideea ca un premier sa spuna ca o condamnare in Justitie, definitiva, e una politica, Antonescu a raspuns: "Eu am inteles foarte bine ce a vrut sa spuna domnul Ponta si de ce domnul Ponta, cumva si la cald, cumva si sub o anumita emotie care e fireasca oricarei fapturi umane, chiar daca are functii politice, a facut-o. Cunosc acest lucru si, daca vreti, il inteleg".

"De aceea nu comentez acest lucru. Mi-am spus propria pozitie, dar nu am dorinta de a comenta declaratiile altora. Nu comentez nici declaratiile domnului Iliescu", a adaugat Antonescu.

El a spus ca nu crede ca Ponta reprezinta un pericol la adresa independentei Justitiei pentru ca a facut o "anumita declaratie".

"Nu cred ca domnul Ponta, pentru ca a facut o anumita declaratie, pe care repet, eu nu o comentez, e vreun pericol la adresa independentei Justitiei. Chiar nu cred asta. Nu am depistat in nicun fel o actiune a domnului Ponta care sa starneasca dubii din acest pucnt de vedere", a spus Antonescu.

El a admis ca nu este de acord cu aceasta declaratie.

Intrebat daca e solidar cu declaratia premierului, in conditiile in care nu crede ca aceasta afecteaza independenta Justitiei, Antonescu a raspuns: "Nu. Nu aveti niciun motiv sa intelegeti asta. Aveti doar motivul sa cunoasteti declaratia mea, pozitia mea, si faptul ca nu doresc sa comentez declaratia domnului Ponta, ca nu e rostul meu, e la dumneavostra".

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat, luni seara, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca Adrian Nastase este un condamnat politic si o victima a regimului Basescu, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei si Daniel Morar, principalii sai colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, impotriva adversarilor politici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
183

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
371

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
103

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...