Antonescu: Ar fi ilogic ca Dan Voiculescu sa candideze din nou inainte sa obtina o sentinta

Antonescu: Ar fi ilogic ca Dan Voiculescu sa candideze din nou inainte sa obtina o sentinta
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca din punctul sau de vedere o candidatura a liderului fondator al PC la alegerile parlamentare ar fi ilogica pana in momentul in care acesta ar primi o sentinta a instantei, in cauza pentru care este judecat, informeaza Mediafax.

Antonescu a fost intrebat daca va sprijini o eventuala candidatura a lui Dan Voiculescu la viitoarele alegeri partiale din Sectorul 4.

"Nu cred ca aceasta problema se pune, iar discutam ipoteze. Eu stiu ca dnul Dan Voiculescu a demisionat din Senat, invocand faptul ca doreste ca procesul sau, cauza sa din justitie, sa nu fie influentata in niciun fel de faptul ca are imunitate. Deci o candidatura a dnului Dan Voiculescu pana cand acest proces nu are o sentinta ar fi ilogica si nu are niciun rost sa discutam ipoteze ilogice", a spus Antonescu.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul sa fie judecat de completul de la Înalta Curte de Casatie si Justitie la care a fost initial, stabilind urmatorul termen in 5 februarie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
24

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
126

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...