Antonescu: Am stofa sa ajung presedinte!

Antonescu: Am stofa sa ajung presedinte!
Crin Antonescu a declarat duminica seara ca principala sa precupare este sa nu ajunga sa fie dezumanizat de politica.  

 "Sunt pregatit (pentru alegeri n.red.), dar asta nu inseamna ca nu sufar ca in politica se fac aceste lucruri mizerabile (atacurile politice n.red.). Eu am o procupare mult mai mare decat aceea de a castiga alegerile: preocuparea de a nu ma dezumaniza facand politica. Pentru mine trebuie sa raman un om, sa existe o zona in care nu am voie sa atac. In ceea ce priveste ce se intampla in spatiul romanesc, avem de-a face cu o infectie care strica minti, perverteste gusturi si invata oamenii tineri ca totul e permis si in lume e numai mizerie", a declarat Crin Antonescu, duminica seara, la Antena3.    

Intrebat in aceeasi emisiune despre defectele pe care le are, Antonescu a raspuns prompt: "Dar de ce va intereseaza?"  

 "Sigur ca am defecte. Eu percep anumite defecte. Sau mi le identific. S-ar putea ca ele sa fie mai multe. Fara nicio indoiala sunt oameni care le cauta, le analizeaza. Mie imi e greu sa spun dupa parerea mea calitati si defecte", a ocolit liderul PNL subiectul "defectelor".  

 Intrebat despre calitati, Crin Antonescu a preferat sa vorbeasca despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un presedinte.  

 "Dupa parerea mea, trebuie, in buna masura, cu totul alte calitati decat pentru functia de presedinte de partid, de ministru, de prim ministru sau sef de institutie. De exemplu, cel mai mare defect al unui presedinte este incapacitatea de a se ridica deasupra obisnuintelor, ticurilor si tertipurilor jocurilor politice. Asta nu a putut sa faca domnul Basescu, un om cu numeroase calitati, de altfel, dar asta sper sa reusesc eu sa fac. Incep sa ma pregatesc, am ceva material, am stofa", a declarat Crin Antonescu.    

Liderul PNL a continuat sa vorbeasca despre un salt intre ce este un om politic pana sa ajunga presedinte si ce trebuie sa devina in momentul in care a ocupat cea mai inalta functie in stat.    

"Vorbesc despre capacitatea ca dupa 20 de ani in care ai fost membru si lider al unui partid sa poti sa spui `gata, acum sunt in serviciul acestei tari, acum sa las deoparte acest tip de partizanat. De maine, fostul meu partid sa fie la aceeasi distanta ca partidul impotriva caruia am luptat`. Restul calitatilor unui presedinte ar fi: determinare, tenacitate, rezistenta, capacitatea de a-ti impune personalitatea, dar nu abuziv, capacitatea de a lua decizii. Cred ca cea mai importanta calitate pentru viitorul presedinte al Romaniei este aceasta calitate pe care o putem sau nu gasi la un om politic, capacitatea de a face acest salt. Pentru aceasta calitate ma chinuiesc si ma rog la Dumnezeu", a declarat Crin Antonescu.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
258

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
316

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
712

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...