Antena 3, amendată cu 18.000 de lei după scandalul Firea-Boureanu

Antena 3, amendată cu 18.000 de lei după scandalul Firea-Boureanu

 GABRIELA VRANCEANU FIREA  

CNA a amendat Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru emisiunea "Ştirea Zilei", difuzată luni seară, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc. Membrii Consiliului consideră că moderatoarea "a pierdut controlul emisiunii".

Radu Preda, consultant editorial pentru "Ştirea Zilei", a spus că este "regretabil" ce s-a întâmplat în timpul emisiunii, însă i-a rugat pe membrii CNA să aibă în vedere "contextul" în care a avut loc schimbul de replici, potrivit Mediafax.

"Da, este regretabil ce s-a întâmplat, dar vă rog să priviţi întreg contextul şi că moderatoarea a fost provocată într-un mod mai mult decât evident", a spus Radu Preda, precizând că "domnul Boureanu nu a fost invitat direct în emisiune", ci "a fost trimis de partidul din care face parte".

În ceea ce priveşte comentariile Gabrielei Vrânceanu Firea, Radu Preda a spus: "Suntem oameni".

În plus, Ligia Enache, producătorul general al emisiunii "Ştirea Zilei", a spus că "Gabriela Firea îşi asumă şi regretă exprimarea". Ea a mai spus că toţi invitaţii din emisiune îşi asumă subiectele şi pe ceilalţi invitaţi, atunci când acceptă să vină la un program de televiziune. "Toţi invitaţii de la toate partidele îşi asumă ce se întâmplă în emisiune. Dacă nu vrei, nu vii", a spus Enache, citata de Realitatea.net.

Şi Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a spus că "într-un format dezechilibrat, lucrurile vor aluneca". "Acum au alunecat mai mult", a spus acesta, precizând că moderatorul are obligaţia să protejeze drepturile invitatului aflat în minoritate. "Când toate vocile sunt contra lui, lucrurile pot degenera", a completat Popescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...