Antena 1 primeste o lovitura dura de la CNA

Antena 1 primeste o lovitura dura de la CNA
CNA a decis, in sedinta de ieri, sa amendeze cu 70.000 de lei televiziunea Antena 1, din cauza emisiunii "Un show pacatos", in care invitatii Mariana Moculescu si Corneliu Vadim Tudor au folosit un limbaj injurios, fapt interzis de legislatia audiovizualului.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a reluat, in sedinta de joi, discutarea cazului Antena 1 - "Un show pacatos", care a ramas suspendat la CNA dupa ce, in sedinta din 28 mai, niciuna dintre propunerile facute in acest caz - intreruperea emisiei de 10 minute (facuta de Valentin Jucan) si o amenda de 70.000 de lei (Radu Calin Cristea) - nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a putea fi aplicata, potrivit realitatea.net.

In urma reluarii votului, propunerea de amendare a televiziunii Antena 1 cu 70.000 de lei a fost aplicata. Sase membri ai CNA au votat "pentru" (Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Lorand Turos, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) aplicarea acestei sanctiuni, in timp ce "impotriva" au votat Narcisa Iorga, Christian Mititelu si Florin Gabrea. Acestia din urma au sustinut propunerea de intrerupere a emisiei obisnuite a postului Antena 1 pentru 10 minute.

Sanctiunea a fost aplicata pentru incalcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".

Amenda vizeaza doua editii ale emisiunii "Un show pacatos", difuzate pe 9 ianuarie si 9 mai, in urma carora Consiliul a primit mai multe reclamatii.

Potrivit reprezentantilor Consiliului, in editia din 9 ianuarie, Mariana Moculescu si Cristi Marin si-au adresat cuvinte vulgare. De asemenea, Cristi Marin - fostul iubit al Marianei Moculescu - a iesit dintr-un sicriu in timpul emisiunii.
Pe de alta parte, in emisiunea din 9 mai a fost prezent Corneliu Vadim Tudor, care a folosit un limbaj vulgar si a injurat-o pe Anca Cârcu (membra a PRM), care l-a acuzat pe acesta ca ar fi vrut sa o violeze. De asemenea, in emisiune, Corneliu Vadim Tudor adus acuzatii unor politicieni si institutii, fara sa prezinte probe.

Prezent la sedinta din 28 mai a CNA, Dan Capatos, realizatorul emisiunii "Un show pacatos", a spus ca scandalul Mariana Moculescu - Cristi Marin era o continuare a unui subiect difuzat in editiile precedente ale emisiuni. Dan Capatos a spus ca a existat un interes pentru acest subiect. "L-am abordat in continuare, in ideea ca Mariana Moculescu avea un contract semnat cu noi prin care-si dadea acordul de a participa la astfel de subiect sau scenarii. In acel contract isi exprimase acordul de a participa (...) ea a spus foarte clar la inceputul emisiunii ca stia ca acest Cristi Marin va veni la ea acasa in cosciug", a spus Dan Capatos. El a precizat, totusi, ca realizatorii emisiunii nu au regizat acest scandal, fiind posibil sa existe o intelegere intre Mariana Moculescu si Cristi Marin.

Capatos a mai spus ca, din peste un milion de telespectatori care s-au uitat la respectiva emisiune, doar patru au facut sesizari la CNA. El a spus ca a citit aceste sesizari, precizând ca acestia sunt "niste analfabeti", iar una dintre persoane este o femeie de moravuri usoare, care a recunoscut ca practica tehnici sado-maso. "Constat ca si dumneavoastra lucrati cu acelasi gen de material ca si noi, dumneavoastra raspundeti la solicitarile lor. Lucram cam cu acelasi tip de oameni", le-a spus Capatos membrilor CNA.

In cazul emisiunii cu Corneliu Vadim Tudor, Dan Capatos a spus ca subiectul a fost abordat in emisiune pentru ca este unul de interes public. "Un europarlamentar este acuzat ca a violat o membra de partid. Ma gândesc ca lumea trebuie sa vada daca il mai voteaza (...) Un scandal de acest gen nu cred ca poate fi ocolit (...) Sunt convins ca genul acesta de dialoguri schimba perceptia unui alegator. Eu consider ca aceasta emisiune a fost de interes public", a mai spus Capatos.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
105

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
62

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...