Conform Autorității Sanitar Veterinară, sacrificarea mieilor pentru PaÈ™ti se poate realiza în unităţi de abatorizare autorizate sau în spaÅ£ii amenajate temporar în condiÅ£iile legii numai în perioada 22 aprilie – 3 mai 2024.
ANSVSA urmăreÈ™te respectarea condiÅ£iilor sanitare veterinare ÅŸi pentru siguranÅ£a alimentelor, punând accent pe produsele cele mai căutate din această perioadă: carnea de miel, ouăle, laptele ÅŸi produsele din lapte, peÅŸtele, dar È™i cozonacii, legumele de sezon etc.
Începând de luni, 22 aprilie, È™i până vineri, 3 mai, medicii veterinari vor efectua controale ÅŸi verificări în unități de procesare, depozitare È™i vânzare a produselor alimentare enumerate mai sus.
În ceea ce priveÈ™te preÈ›urile la carnea de miel, acestea vor fi comparabile cu cele de anul trecut. „PreÈ›ul corect, pentru iarna aceasta, care a fost mai blândă, cu furaje puÈ›in mai ieftine, iar primăvara mai timpurie – noi È›inem cont de toate condiÈ›iile de producÈ›ie – undeva între 45 È™i 50 de lei ar fi acceptabil, dacă am coborî mai jos de atât, deja ne-am lovi de pierderi”, a spus recent preÈ™edintele AsociaÈ›iei Crescătorilor de Ovine din România, Nicolae Cioranu.
