ANRSC: "Responsabilitatea privind întreţinerea şi repararea reţelei interioare este în sarcina asociatiei de propietari!

ANRSC: "Responsabilitatea privind întreţinerea şi repararea reţelei interioare este în sarcina asociatiei de propietari!
Conform informatiilor furnizate de directorul adjunct al ANRSC, Daniel Alexandru, contractul dintre furnizorul de energie termica si asociatia de proprietari prevede o serie de drepturi si obligatii atat pentru asociatia de proprietari cat si pentru furnizorul de energie termica, respectiv Modern Calor.

Raporturile dintre furnizor şi asociatia de proprietari se stabilesc la punctul de delimitare între reţeaua interioarã a condominiului aflatã pe proprietatea acestuia şi reţeaua publicã.

"Totodata, responsabilitatea privind întreţinerea şi repararea reţelei interioare este în sarcina asociatiei de propietari. Furnizorul de energie termica avand obligatii clare prevazute in contractul-cadru, obligatii pe care trebuie sa le respecte la nivel de bransament. Daca asociatia de proprietari doreste prestarea altor activitãţi conexe serviciului de termoficare dincolo de punctul de delimitare, acestea sunt obiectul altor contracte de prestãri de servicii", a precizat Daniel Alexandru.

Atat asociatia de proprietari cat si furnizorul de energie termica au obligatia sa respecte prevederile reglementarilor in vigoare si angajamentele asumate la incheierea contractului de furnizare  a energiei termice.

In caz contrar acestea risca sanctiuni. In cazul furnizorului de agent termic sanctiunile sunt date de ANRSC si pot ajunge pana la 50.000 de lei, iar in cazul asociatiilor de proprietari santiunile pot fi aplicate de catre autoritatile locale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: O cinstim astăzi pe Sfânta Lidia

astăzi, 06:55
3

Sfântă Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai. Este cunoscută drept prima creștină din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflăm că, după ce Pavel predică mai multor...

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
741

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
105

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...