ANRE începe simplificarea procedurilor de schimbare a furnizorilor de energie şi gaze naturale

ANRE începe simplificarea procedurilor de schimbare a furnizorilor de energie şi gaze naturale

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat astăzi, marţi, că va începe simplificarea procedurilor de schimbare a furnizorilor de energie şi gaze naturale.

Acest lucru după ce Autoritatea pentru Digitalizarea României a avizat specificaţiile tehnice ale unui proiect întocmit în acest sens.

„Proiectul se referă la realizarea şi implementarea la nivel naţional a unei platforme online care să optimizeze procesele operaţionale din piaţa de energie generate de solicitările de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale prin gestionarea fluxului de informaţii în mod complet automatizat”, susţin reprezentanţii ANRE.

Platforma informatică va folosi o bază de date unică la nivel naţional aferentă celor aproximativ 13 milioane de clienţi casnici şi noncasnici, din care aproximativ 9 milioane de consumatori de energie electrică şi aproximativ 4 milioane de consumatori de gaze naturale şi va fi un sistem unic accesibil online pentru toţi participanţii la piaţă implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului.

Dacă în prezent procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale durează maximum 21 zile de la data notificării intenţiei de schimbare, prin implementarea proiectului se vor putea pune în aplicare reglementările europene care prevăd ca până în anul 2026, procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta