ANM: Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României în zilele următoare

ANM: Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României în zilele următoare

Concentraţii de particule de praf saharian în cantităţi reduse vor ajunge deasupra României în următoarele zile, în special în zilele de 1 şi 2 mai, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice. Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 şi 2 mai), în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării”, se menţionează în comunicat.

Un fenomen similar a mai fost înregistrat în noaptea de 7 spre 8 februarie, la început în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar ulterior în restul ţării.

Sursa: Radio Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
38

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
97

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
51

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...