ANM: Încălzire a vremii și ploi abundente, săptămâna aceasta, la Botoșani

ANM: Încălzire a vremii și ploi abundente, săptămâna aceasta, la Botoșani

Săptămâna aceasta, meteorologii anunță o încălzire a vremii, cu  temperaturi care vor rămâne în general stabile.

Nu lipsesc, însă, ploile în cea mai mare parte a țării. În sudul țării va fi cel mai cald, atingându-se valori de până la 28 de grade.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni după-amiză se vor semnala înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, la început în zona de munte, apoi local şi în sudul, centrul, estul şi nord-estul ţării şi izolat în rest.  

Săptămâna aceasta, pe întreg teritoriul României, vor fi condiţii de grindină și vor fi posibile cantităţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade.  

La Botoșani, cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a zilei de luni vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Meteorologii anunță ploi cu descărcări electrice până la sfârșitul acestei săptămâni, iar temperatura medie diurnă se va încadra, la Botoșani, între 24...26 de grade.

 

Spune-ne opinia ta