ANM a emis din nou COD PORTOCALIU de vreme rea. Vor fi ploi torențiale și vijelii

ANM a emis din nou COD PORTOCALIU de vreme rea. Vor fi ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o nouă avertizare nowcasting de tip Cod portocaliu de instabiitate atmosferică și furtuni, sub incidența căreia intră aproape întreaga țară, inclusiv județul Botoșani.

Codul portocaliu este valabil de la ora 12:00 până la ora 23:00, fiind anunate cantități însemnate de apă acumulate în urma ploilor torențiale.

„În după-amiaza zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri, în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70-80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice”, au precizat meteorologii ANM.

Până joi, la ora 10:00, întreg teritoriul țării se află sub Cod galben de vreme rea.

Totodată, pentru sectorul Stânca-Costești al râului Prut, s-a prelungit codul portocaliu de inundații. În această dimineață, la ora 6:00, raul măsura la Oroftiana 430 cm, cu 39 cm mai puțin față de ora 3.00, tendința fiind de scădere. Însă, la aceeași oră, la Rădăuți Prut, râul măsura 408 cm, cu 118 cm peste cota de atenție, în creștere cu 4 cm față de ora 3.00.

(edit: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
51

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
446

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
160

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...