ANM a anunțat Cod galben de vânt puternic la Botoșani și în alte 24 de judeţe, până joi seara

ANM a anunțat Cod galben de vânt puternic la Botoșani și în alte 24 de judeţe, până joi seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o atenţionare Cod galben de vântul puternic pentru județul Botoșani și încă alte 24 de judeţe din România. Avertizarea meteo este valabilă până joi seara.

Judeţele vizate de noua atenţionare sunt: Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Alba, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Astfel, în intervalul 22 ianuarie, ora 16:00 - 23 ianuarie, ora 20:00, în Botoșani și în toată Moldova, vântul se va intensifica treptat, local şi temporar cu rafale de 55 - 65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), de 70 - 80 km/h.

De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala şi în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei şi în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăşi 55 - 65 km/h.

ANM a explicat că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă miercuri.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
824

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
82

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
312

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...