Animale vândute ilegal în târgurile din judeţ! “Este inadmisibil!”

Animale vândute ilegal în târgurile din judeţ! “Este inadmisibil!”
Judeţul Botoşani nu are la ora actuală niciun târg autorizat în care cetăţenii să îşi vândă animalele, în mod legal.

Deşi această problemă a fost pusă de mai multe ori în discuţie în cadrul şedinţelor de Colegiu Prefectural, nicio administraţie publică din judeţ, pe raza căreia sunt astfel de târguri, nu a depus documentaţia necesară la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în vederea autorizării acestor spaţii.

Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, a spus că se vor aplica amenzi şi a făcut încă un apel la primari să intre în legalitate cu târgurile.

“Este inadmisibil ca judeţul Botoşani să nu aibă în anul 2015 un târg autorizat în care oamenii să meargă să îşi vândă legal animalele. Perioada de flexibilitate a trecut, am aplicat amenzi, vom aplica amenzi şi în continuare", a spus Minodora Vasiliu.

Prefectul Costică Macaleţi a dorit să ştie care este motivul pentru care nu s-a autorizat până acum niciun târg.

“Nu s-au autoirzat târgurile pentru că sunteţi voi foarte scrupuloşi sau nu au prezentat documentaţia?", a întrebat reprezentantul Guvernului.

“Nici măcar nu au prezentat documentaţia, domnule prefect. Nu suntem scrupuloşi, noi respectăm o lege. Sunt doi ani de zile de când port dialoguri cu primarii şi nu este prima oară când deschid această discuţie", a replicat directorul DSVSA.

Prefectul a cerut o mai mare implicare a medicilor veterinari pentru rezolvarea acestei probleme.

“Cred că medicii veterinari din zonă ar trebui să insiste mai mult la primării să facă acest lucru. Adevărul cred că e la mijloc, ca în multe alte cazuri", a conchis Macaleţi.

Primarul comunei Ibăneşti, Romică Magopeţi, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din Botoşani, a spus că va avea o discuţie cu primarii, pentru a vedea unde sunt târgurile care ar trebui autorizate şi se va încerca rezolvarea situaţiei care, în opinia sa, este de “neacceptat".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
51

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
246

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...