ANI verifică averea senatorului Varujan Vosganian

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat şi face verificări privind averea senatorului Varujan Vosganian, suspectând că există sume de bani, inclusiv un credit mai vechi, pe care acesta nu le-ar fi trecut în declaraţiile de avere, potrivit unor surse oficiale.

Verificarea averii senatorului Varujan Vosganian are loc în contextul anchetării acestuia de DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro, fostul ministru al Economiei fiind acuzat că a susţinut o ordonanţă de urgenţă în urma căreia firma lui Ioan Niculae Interagro a beneficiat de gaze ieftine de la Romgaz, pentru producţia de îngrăşăminte chimice, scrie Mediafax.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului instanţei supreme de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian în acest dosar.

Vosganian a anunţat, vineri după-amiază, că demisionează din PNL. O altă solicitare a DIICOT de urmărire penală a lui Vosganian în acelaşi dosar a fost respinsă de Senat pe 7 octombrie 2013.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...