ANI a gasit patru deputati PSD aflati in incompatibilitate. Printre ei, si Tamara Ciofu

ANI a gasit patru deputati PSD aflati in incompatibilitate. Printre ei, si Tamara Ciofu
Agentia Nationala de Integritate a informat, luni, Camera Deputatilor ca deputatii PSD Tamara Ciofu, Aurel Nechita, Ioan Dirzu si Petru Andea s-ar afla in stare de incompatibilitate.

In cazul deputatei PSD Botosani Tamara Ciofu, ANI a transmis ca "exercitarea concomitenta a calitatii de deputat in Parlamentul Romaniei si a functiei de medic primar, Sef de sectie pediatrie, din cadrul Spitalului de Urgenta Botosani este de natura sa genereze o situatie de incompatibilitate".

Deputatul Tamara Ciofu a precizat ca si-a dat demisia din functiile ocupate in cadrul Sectiei de Pediatrie la scurt timp dupa depunerea juramantului in Parlament si chiar ea a fost cea care a cerut clarifcarea unei eventuale stari de incompatibilitat.

Raspunsul ANI este insa tardiv, in conditiile in care Ciofu nu mai ocupa functiile de medic si sef sectie in cadrul Sectiei de Pediatrie.

“Pe data de 20 decembrie 2012 am depus juramantul, iar pe data 21 decembrie 2012 am facut o intampinare catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor la comisia juridica si am cerut si la Agentia Nationala de Integritate sa mi se precizeze o eventuala stare de incompatibilitate la inceput de mandat. Pe 27 decembrie am inainat demisia la Spitalul Judetean Mavromati din functia de sef sectie si suspendarea din functia de medic de la Sectia de Pediatrie, iar pe data de 4 ianuarie 2013 Spitalul Judetean a trimis documentul prin care se aproba suspendarea din functia de medic si ca urmare a demisiei din functia de sef de sectie. Imediat dupa ce am depus juramantul am facut toate acestea pentru a nu fi interpretari. Eu am toate documentele semnate si eu sunt cea care a cerut clarificarea unei eventuale stari de incompatibilitate", a declarat deputatul Tamara Ciofu. 


Ciofu a solicitat si un aviz pentru a putea efectua garzi, in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu spitalul, lucru permis de lege.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
39

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
181

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
137

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...