Angajatul Directiei de Impozite si Taxe cercetat pentru mita supravegheaza cainii comunitari si cantareste masinile de gunoi!

Angajatul Directiei de Impozite si Taxe cercetat pentru mita supravegheaza cainii comunitari si cantareste masinile de gunoi!

FLORIN GHIORGHITA

Catalin Gabriel Vasilache, angajatul Directiei de Taxe si Impozite Botosani care la inceputul lunii octombrie a fost surprins luand mita, a ajuns sa cantareasca masinile de gunoi si sa supravegheze cainii comunitari! Informatiile au fost furnizate de viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita adaugand ca angajatul Primariei are in prezent un salariu de circa 450 lei. 

Pe perioada cercetarilor, Catalin Gabriel Vasilache a fost suspendat din functia de functionar public si trecut pe personal contractual, la Serviciul Edilitare, propunerea venind din partea Directiei personal a Primariei Botosani.

"Daca se pricepe atat de bine la calculatoare, acum lucreaza la Serviciul Edilitare, la cantarirea masinilor de gunoi, acolo unde are un calculator. El are voie sa lucreze ca personal contractual. A fost suspendat doar din functia de functionar public de la Directia de Taxe si Impozite, dar in rest contractul de munca nu este incheiat, are dreptul la munca. A fost trimis de Serviciul Personal de la Primarie la Serviciul Edilitare. Daca a fost repartizat la acest serviciu nu il putem pune la taierea copacilor, asa ca l-am pus la cantarirea masinilor din rampa si supravegherea cainilor comunitari. Lucreaza acolo de 2 saptamani si are un salariu de circa 450 lei. Pana se judeca si obtine o decizie definitiva si irevocabila poate lucra. Odata ce s-a dus la acest serviciu, probabil ca a si acceptat", a spus Florin Ghiorghita in aceasta dimineata.
    
Conform datelor prezentate de procurori la inceputul lunii octombrie, mita luata de angajatul Directiei de Taxe si Impozite ar fi fost pretinsa pentru stergerea anumitor datorii ale unui om de afaceri, nu de la Taxe si Impozite, ci de la Directia de Finante, intrucat tatal lui Catalin Gabriel Vasilache lucreaza la Finante, si prin intermediul sau l-ar fi ajutat pe cel care a sesizat organele de ancheta, sa-i steaga anumite datorii la stat, contra unei sume considerabile de bani.

Catalin Gabriel Vasilache, in varsta de 27 de ani, este cercetat in stare de libertate, fata de el a fost dispusa masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, fiind astfel inlocuita masura arestarii preventive.

"Suma de bani pentru care a fost prins in flagrant este de 600 lei, mai mult nu a avut cetateanul respectiv sa-i dea, Catalin Gabriel Vasilache solicitand mult mai mult, oricum  nu-i mai trebuia salariul pe acest an pentru ca era o suma consistenta de bani", declara pe 8 octombrie procurorul Aurel Simion, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
293

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
437

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
569

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...