Angajaţii Spitalului Judeţean anunţă că în 2015 nu vor mai face ore suplimentare!

Liderul filialei botoşănene a Cartel Alfa a readus în atenţia autorităţilor drepturile încălcate de conducerea Spitalului Mavromati şi a avertizat că, începând cu anul 2015, salariaţii unităţii nu vor mai efectua ore suplimentare.

Din cauza deficitului de personal, există salariaţi care au cumulat peste 40 de zile de recuperare, o parte din ele neacordate nici pentru anul 2013. Angajatorul se află în imposibilitatea de a le acorda acestor salariaţi zilele libere cuvenite, ceea ce duce la epuizarea personalului şi creşte riscul apariţiei accidentelor de muncă., a explicat Marius Oroşanu.

Liderul sindical a semnalat că managerii spitalului nu respectă contractul colectiv de muncă şi prin faptul că refuză să răspundă la solicitările salariaţilor privind datele cuprinse în Raportul de control al Ministerului Sănătăţii, aspectele de interes fiind normativul de personal pentru toate secţiile medicale şi administrative ale Spitalului Judeţean.

Marius Oroşanu a solicitat Prefecturii transmiterea către Guvern a încălcărilor semnalate şi a anunţat că filiala Cartel Alfa va monitoriza îndeaproape relaţia managerilor de la Mavromati cu angajaţii din spital.

Problemele au fost ridicate în cadrul Comisiei de Dialog Social întrunite marţi, 16 decembrie, la Instituţia Prefectului, discuţiile axându-se şi pe necesitatea ajustării tuturor celorlalte venituri salariale, odată cu creşterea salariului minim. În cadrul întâlnirii prezidate de subprefectul Gelu Ţigănucă, sindicatele au semnalat, totodată, că, în anumite domenii, sporurile se raportează la salarii mai mici decât salariul minim pe economie, ceea ce este, în opinia acestora, o interpretare eronată a legii.

Comunicat de presă Instituția Prefectului

    

 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...