Angajatii spitalelor desfiintate, imprastiati prin alte unitati sanitare, pot fi redistribuiti si in afara judetului!

Angajatii spitalelor desfiintate, imprastiati prin alte unitati sanitare, pot fi redistribuiti si in afara judetului!
In aceasta dimineata, la DSP Botosani, personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar care a depus cereri de redistribuire s-a prezentat pentru a primi repartitiile. Este vorba despre angajati ai Spitalului Comunal Trusesti, Spitalul Orasenesc Darabani si Spital de Pneumoftiziologie Guranda.

Conform datelor prezentate de Mihai Pirvu, sef serviciu RUNOS din cadrul DSP Botosani, s-au dat dispozitii de redistribuire a personalului din spitalele dezafectate, personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar, pentru noile locuri de munca in spitalele care au ramas in Botosani.

"Majoritatea celor de la Spitalul Darabani au ales Spitalul Dorohoi, iar ceilalti din unitatile din Trusesti si Guranda au ales unitati din municipiul Botosani. Posturile vacante acopera necesarul, dar acum sa vedem cum o sa se incadreze spitalele care preiau acest personal cu cheltuielile de salarizare. Personalul TESA, intr-o oarecare masura, va fi cooptat in viitoarele camine pentru persoane varstnice, iar cei care nu vor fi cooptati vor fi disponibilizati. Astazi au fost redistribuiti 30, dar doar personal medical si auxiliar, de la Spitalul din Darabani, 36 de la Trusesti si 15 de la Guranda", a declarat Mihai Parvu, sef serviciu RUNOS.

Exista, insa, si riscul ca aceste distribuiri sa nu aiba niciun efect, daca unitatea in speta refuza sa primeasca angajati din cele trei spitale.

In termen de o zi de la data finalizarii redistribuirii, adica pe 6 aprilie, personalul de specialitate medico-sanitar se prezinta la unitatea sanitara pentru care a optat. Daca angajatii distribuiti astazi sunt refuzati, urmeaza inca doua etape de redistribuire. In termen de 24 de ore unitatea sanitara pentru care au optat are posibilitatea de a-si exprima acceptul sau de a comunica pesoanelor care au fost redistribuite imposibilitatea acestora de a le prelua. 

Astfel, pe 14-15 aprilie are loc a doua etapa pentru redistribuirea in judete limitrofe, iar pe 28-29 aprilie pentru redistribuirea in alte judete.




Dumitrita Mihailovici, director DSP Botosani, spune ca in cele trei unitati care au fost propuse pentru desfiintare au fost internati in total 95 de bolnavi. "La Trusesti erau 39 de bolnavi, nu s-a pus problema transferului niciunuia dintre ei, toti au fost externati la domiciliu. La Darabani erau 31 de bolnavi, doar 2 au fost transferati la Spitalul Dorohoi, restul au fost externati. Iar la sanatoriul Guranda erau 25, 6 au fost transferati la Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani", a precizat Dumitrita Mihailovici.

Oamenii vor fi platiti incepand cu data de 6 aprilie.

"Contractul cu noua unitate se incheie incepand cu data de 6 aprilie, zilele de pe 1 pe 6 aprilie nu intra in plata", a completat sefa DSP Botosani. 



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
46

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
147

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
38

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...