Angajatii Sectiei de Pediatrie ar putea merge la specializare in Italia

Angajatii Sectiei de Pediatrie ar putea merge la specializare in Italia

 Medicul Constantin Tudorache  

O parte din personalul medical de la Sectia de Pediatrie din Botosani ar putea merge sa se specializeze la unul dintre cele mai mari spitale din Italia, respectiv Spitalul din Padova.

Asistenta sefa a unitatii spitalicesti din Italia a fost zilele trecute la Botosani si a avut o intalnire cu reprezentantii Spitalului Judetean, fiind pusa in discutie o colaborare intre cele doua unitati spitalicesti.

Pe langa specializarea personalului, Sectia de Pediatrie din Botosani ar putea fi ajutata si cu aparatura medicala de ultima generatie de la italieni.

“A venit asistenta sefa si ne-a explicat ce fac ei, care sunt toate stabilimentele lor si ce activitati desfasoara pe toata patologia, ce personal au si ne-a propus o colaborare pe toate planurile, si stiintifica, sa mearga asistenti pentru specializare si un ajutor logistic, materiale pentru Spitalul Mavromati. Ar urma sa ne ajute si cu aparatura si medicatie de specialitate. M-am bucurat ca si pe linie de recuperare medicala s-au aratat dispusi sa colaboram, a spus medicul Constantin Tudorache, de la Sectia de Pediatrie.

In prezent, spitalul are o colaborare si cu Germania, de unde s-a primit aparatura moderna pentru tratarea copiilor din judetul Botosani.

“Personalul eu l-am format si nu ma tem ca ma va parasi daca va merge la aceasta specializare, pentru ca suntem dependenti unul de celalalt", a completat  medicul Tudorache.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
9

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a...

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
24

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
308

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...