Angajatii Nova Apaserv scapa, deocamdata, de concedieri!

Angajatii Nova Apaserv scapa, deocamdata, de concedieri!

 MARICEL GEORGESCU  

Consiliul de Administratie al operatorului de apa a decis in sedinta de joi ca tot personalul din cadrul unitatii sa fie evaluat pana la sfarsitul anului, iar in luna ianuarie se vor stabili criteriile in baza carora vor fi facute disponibilizarile.

Pana atunci va fi semnat si un nou contract colectiv de munca.

Directorul societatii Nova Apaserv, Maricel Georgescu, sustine ca nu ar fi posibila in acest moment disponibilizarea a 25 de angajati, intrucat acestia trebuie sa primeasca, conform actualului contract colectiv de munca la nivel de unitate, intre trei si sase salarii compensatorii, ceea ce ar insemna un efort financiar de aproape 300.000 de lei.

"Pana la sfarsitul lunii octombrie, eu si echipa mea din conducere vom face un plan cu propuneri de cand vor fi facute disponibilizarile. S-a decis in Consiliul de Administratie ca tot personalul sa fie evaluat, urmand ca mai apoi, in functie de rezultate si de criteriile pe care le vom stabili, sa hotaram cine pleaca. Totodata, in noiembrie va fi facut un nou contract colectiv de munca. Am renuntat si la plata anumitor sporuri. Este vorba de sporul de fidelitate, pe care nu il mai primeste niciun angajat, iar sporul pentru conditii deosebite de munca nu il mai primeste personalul TESA si personalul TESA productiv. Totodata, ne vom incadra cu cheltuielile de personal in limita a 50% din veniturile realizate din activitatea de exploatare. Speram ca pana la sfarsitul acestui an sa reusim sa acoperim circa 1 milion de lei, din pierderi", a declarat Maricel Georgescu, directorul Nova Apaserv.

Potrivit noilor reglementari, aprobate de membrii AGA ai ADI Aqua, numarul de posturi de conducere la Nova Apaserv va trebui redus de la 56 la 36, si de asemenea va fi redus numarul de compartimente functionale prin desfiintare sau comasare, in functie de fiecare caz in parte.

Totodata, pe structura organigramei si statului de functii se va opera modificarea numarului de posturi de la 500, cate sunt in prezent, la 475.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
60

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
89

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
83

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...