Angajaţii din cadrul Primăriei Botoşani ar putea avea salarii mărite!

Angajaţii din cadrul Primăriei Botoşani ar putea avea salarii mărite!
Funcţionarii din cadrul Primăriei Botoşani şi cei ai direcţiilor şi serviciilor subordonate ar putea beneficia de o majorare salarială.

Ordonanţa Guvernului de majorare cu 12% a salariilor cadrelor nedidactice permite autorităţilor locale să acorde o creştere de până la 12% funcţionarilor din administraţie, cu majorări diferenţiate pe categorii de personal, dacă bugetul cheltuielilor de personal nu este depăşit.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că s-a făcut o solicitare la Finanţe pentru majorarea de plafon, în vederea acordării acestei majorări.

“Am cerut majorare de plafon la Finanţe, în urma răspunsului primit vom decide. Noi ne dorim să acordăm această majorare pentru a motiva oamenii şi a-i păstra în administraţie pentru că pleacă din ce în ce mai mulţi oameni din administraţia publică către mediul privat sau către alte zone publice mult mai bine plătite şi cred că noua Lege a salarizării va rezolva această problemă. Această creştere de 12% cred că poate fi sustenabilă", a declarat primarul Ovidiu Portariuc. 

 

Spune-ne opinia ta