Angajatii DGASPC au pierdut procesul: "Ori este un fals in acte ori este o greseala a trei grefieri"

Angajatii DGASPC au pierdut procesul: "Ori este un fals in acte ori este o greseala a trei grefieri"

 MARIUS OROSANU  

Presedintele Cartel Alfa, Marius Orosanu, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila data de Curtea de Apel Suceava, in baza careia 87 de angajati din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au castigat cei 25% taiati anul trecut de Guvern.

De cealalta parte, in cursul zilei de luni, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a prezentat un certificat eliberat de Curtea de Apel Suceava conform caruia sindicalistii au pierdut procesul.



Presedintele Cartel Alfa a spus ca s-a ajuns in aceasta situatie, de a fi doua informatii total diferite, fie dintr-o greseala a judecatorilor, fie dupa ce acestia au dat castig de cauza angajatilor DGASPC, dar ulterior au fost influentati sa schimbe hotararea.

Ba mai mult, liderul Cartel Alfa sustine ca la interval de doar cateva zile pe portalul Curtii de Apel Suceava au aparut doua sentinte. Daca prima mentiona ca recursul inaintat de juristii DGASPC a fost respins ca fiind nefondat, dand astfel castig de cauza salariatilor, in cursul zilei de luni solutia a fost modificata, precizandu-se: "Solutie: Admite recursul. Modifică în parte sentinţa civilă nr. 699 din 7 martie 2011 a Tribunalului Botoşani, în sensul că: Respinge acţiunea ca nefondată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 15 septembrie 2011".



"Putem face supozitii unul si altul, putem face presupuneri sau sa ne dam cu parerea. Dar ce am dorit sa subliniem noi foarte clar este ca aceasta hotarare care a fost facuta ca si irevocabila a fost facuta dupa trei verificari in actele lor, nu a fost facuta asa pur si simplu. O explicatie poate fi aceea ca judecatorul s-a pronuntat pentru respingerea dosarului initial, fie din convingere, si apoi  a fost fortat sa isi schimbe decizia,  fie din greseala, luand dosarele unul dupa altul si a scris solutia respingere recurs ca nefondat, a trecut-o ca si decizie, iar o alta varianta teoretic posibila este aceea in care judecatorul ar fi scris admitere recurs, iar grefierii sunt cei care au gresit. Sa zicem ca a gresit unul care a scris pe portal, a gresit al doilea care a verificat cand am dat telefon  si a gresit si al treilea in clipa in care m-am dus sa pun pe hotarare irevocabila. E greu de crezut, nu spun ca este imposibil, dar sa greseasca trei grefieri, in trei momente diferite, sa vada toti trei gresit respingere recurs in loc de admitere recurs, este foarte, foarte greu sa cred", a declarat Marius Orosanu, presedintele Cartel Alfa Botosani.



Orosanu a precizat ca a fost sesizata conducerea centrala a Cartel Alfa, care la randul ei va sesiza Ministerul Justitiei ,si va sesiza si Consiliul Superior al Magistraturii pentru a dispune o verificare a dosarului la Curtea de Apel Suceava si a tuturor inscrisurilor pentru a vedea care este  realitatea si unde s-a gresit.

"Ori este un fals in acte ori este o greseala a trei grefieri", a adaugat Orosanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie pe șosea: Trei tineri motocicliști au murit, una dintre victime este din Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 07:20
970

Un accident grav a avut loc duminică după-amiază, la granița dintre județele Vaslui și Iași, pe raza comunei Codăești. Incidentul s-a produs între două motociclete și un autoturism....

Calendar ortodox: O cinstim astăzi pe Sfânta Lidia

astăzi, 06:55
48

Sfântă Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai. Este cunoscută drept prima creștină din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflăm că, după ce Pavel predică mai multor...

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
859

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...