Angajații de la Spitalul Județean vor tichetele de masă: "Oamenii au ajuns deja la limita răbdării"

Reprezentanții Sindicatului Sanitas au pus pe tapet conducerii Consiliului Județean și alte probleme cu care se confruntă salariații unității, una dintre acestea fiind situația asistenților medicali care au promovat examenul de grad, dar care au rămas cu aceleași salarii.

De asemenea, sindicaliștii cer și acordarea tichetelor de masă, care nu au mai fost date de câteva luni bune, din cauza lipsei resurselor financiare.

“Discuțiile se poartă vizavi de planul de măsuri pe care spitalul ar fi nevoit să îl ia față de situația financiară în care se află. Un punct din planul de măsuri este și tăierea drepturilor salariale, punct cu care sub nicio formă nu am fost de acord. Și acum la Consiliul Județean tot pe acest punct ne-am axat mai mult și deocamdată, dar nu am ajuns la finalizare, din discuțiile pe care le-am avut până acum am ajuns la o concluzie, dar încă nu am definitivat-o, nu se ajunge la tăierea drepturilor salariale. Trebuie să identificăm alte surse ca să putem acoperi deficitul bugetar cu care se confruntă spitalul. Avem însă și alte probleme la care trebuie să găsim rezolvare, cu prioritate fiind promovarea asistenților care au obținut gradul principal și acordarea tichetelor de masă, sunt două lucruri la care nu vrem să renunțăm pentru că oamenii deja au ajuns la limita răbădrii și doresc să afle un răspuns precis și pentru cele două lucuri", a declarat Lia Temciuc, lider Sanitas.

Sindicaliștii din sănătate vor purta în perioada următoare discuții și cu cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

“Dacă nu vom ajunge la un punct comun discuțiile se vor purta mai departe cu CJAS, pentru că trebuie să obținem garanția unor venituri suplimentare, pentru că din câte am înțeles mai sunt lucruri care s-ar putea obține și de la Casă plus Ministerul Sănătății. Discuțiile vor continua și în cursul săptămânii viitoare după aceea vom vedea ce plan de acțiune vom avea. Nu este exclusă nici acțiunea sindicală, ieșirea în stradă, dar aceasta este ultima soluție pe care o vom aborda", a conchis Temciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 1000 de euro pentru un loc de muncă, dar a primit un document fals!

astăzi, 11:45

În cursul zilei de vineri, 11 octombrie a.c., în jurul orelor 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor ...

Județul Botoșani, exemplu de bune practici la nivel european! (foto)

astăzi, 11:18

Botoșani a fost singurul județ din Moldova care a avut reprezentare la nivel de Consiliu Județean și care a prezentat două modele de bune practici în cadrul celui mai important eveniment eu...

ANM: Cod galben de ploi și vânt la Botoșani!

astăzi, 09:03

Această avertizare, dar și o informare de ploi sunt valabile până la noapte.  Din această dimineață până la noapte, în 14 județe este valabilă o avertizare cod galbe...