Angajaţii de la Spitalul Judeţean ar putea rămâne fără sporuri

  Angajaţii Spitalului Judeţean Mavromati ar putea rămâne fără o parte din sporuri, dacă unitatea spitalicească nu va primi în acest an mai multe fonduri de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).  

 În condiţiile în care datoriile spitalului continuă să crească de la o lună la alta, iar cea mai mare parte din suma primită de la CJAS se duce pe plata salariilor, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că vor trebui luate o serie de măsuri pentru ca unitatea să poată face faţă tuturor cheltuielilor.

“Dacă nu o să avem un contract mai mare trebuie să intrăm în rediscutarea salarizării. Afară nu am voie să dau pentru că am grad de ocupare în organigramă de 66% şi trebuie să le luăm sporurile. Eu nu îmi doresc asta, nici nu vreau să mă gândesc, dar dacă Casa nu o să vrea să dea bani, de unde să iau? Va fi mai grav anul acesta. Până acum preşedintele Casei de Sănătate avea între 9 şi12% la nivelul judeţului şi acum a spus că are la dispoziţie 20%. O să chemăm sindicatele, pe domnul prefect care e reprezentantul Guvernului în teritoriu să ne dea soluţia. Au fost promisiuni că vom avea un contract mai mare cu Casa inclusiv de la parlamentarii din arcul de guvernamânt", a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Din cei 65 de miliarde de lei vechi pe care îi primeşte Spitalul Judeţean de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 61,5 miliarde se duc pe salarii.

“Ne mai rămân circa 5 miliarde pentru medicamente, hrană, materiale de curăţenie şi toate serviciile pe care le are spitalul. Este clar că nu avem posibilitatea să acoperim acest deficit care era de 9 miliarde şi ceva şi acum este de 7. De când a venit domnul Iliuţă a mai adus venituri proprii de 2 miliarde şi ceva şi a mai redus şi cheltuielile", a completat Florin Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...

Jaf în plină stradă, victima a rămas fără bani și acte!

astăzi, 12:07

Polițiștii din cadrul Poliției IPJ Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unei femei de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea infracțiunii de ...

Presiune scăzută sau sistarea apei în două orașe și mai multe comune din Botoșani!

astăzi, 11:48

Nova Apaserv Botoșani anunță că, în perioada 8–9 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pen...