Angajaţii de la Podriga protestează la uşa directorului DSP! "Există interese ascunse?!" FOTO

Angajaţii de la Podriga protestează la uşa directorului DSP! "Există interese ascunse?!" FOTO
30 de angajaţi ai Sanatoriului de Neuropsihiatrie de la Podriga, din cei 63 câți are unitatea, s-au adunat vineri în faţa sediului Direcţiie de Sănătate Publică Botoşani, pentru a protesta faţă de refuzul instituţiei de a elibera autorizaţie sanitară de funcţionare.

Oamenii sunt îngrijoraţi că decizia DSP îi va lăsa fără locuri de muncă, salariaţi care lucrează de peste 20 de ani în unitatea sanitară de la Podriga spunând că este o situaţie fără precedent şi acuză interese ascunse.

"Ne temem că se va închide spitalul. Dacă apa nu este bună de ce celelalte instituții din Săveni funcţionează și numai la Podriga nu se poate? Lucrez de 20 de ani, dar nu s-a întâmplat niciodată să rămânem fără bani. De ce acum?", a spus o infiermieră.

Protestatarii au venit cu pancarde pe care au scris diferite mesaje la adresa conducerii DSP, precum "Indolenţa şi ignoranţa închid Sanatoriul Podriga", "Acceptaţi soluţiile legale", "Apa este identică în toate instituţiile din Săveni", "Legea e de partea noastră".

"Vrem să ne spună cei de la DSP de ce se închide spitalul unde lucrăm. Din cauza apei? Sunt mai multe instituții în Săveni care folosesc aceeași apă și la noi cred că este un interes ascuns de vor să ne închidă. S-au pus filtre și tot ce au cerut ei. A acreditat Bucureștiul și acum Botoșaniul nu acreditează din cauza apei. Cu apa aia funcționăm de când e Sanatoriul. Până acum nu s-a știut că apa nu e bună. Care este interesul doamnei doctor? De 11 ani lucrez și nu au fost niciodată probleme, nu s-a îmbolnăvit nimeni din cauza apei. Nu știu de ce vor să ne închidă, cred că este un interes ascuns. Ne este frică, da, că vom rămâne fără serviciu, avem și noi copii, cu ce să îi întreținem?", a spus Petrică Cobuz, angajat al Sanatoriului Podriga.

La scurt timp după ce protestatarii au ajuns în faţa DSP, directorul Silvana Tudorache a ieşit spunând că este "foarte deschisă dialogului". Liderul Cartel Alfa, Daniel Bulboacă, împreună cu mai multi reprezentanți ai angajaţilor de la Podriga, au intrat pentru discuţii în biroul directorului DSP.

Silvana Tudorache a transmis că la finalul întâlnirii va comunica şi concluziile discuţiilor.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
86

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
102

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
33

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...