Angajații de la Mavromati, implicați în contractul cu Sanomed, trebuie să dea explicații!

Managerul Spitalului Județean Mavromati, Corneliu Mihai, a cerut tuturor celor implicați în semnarea și derularea contractului cu Sanomed să dea explicații, după ce corpul de control al președintelui Consiliului Județean a concluzionat că sunt o serie de nereguli privitor la acest contract.

Raportul corpului de control a ajuns și pe masa conducerii celor de la Mavromati, iar președintele Consiliului Județean a precizat că, dacă vor fi găsite persoane vinovate, se va atrage răspunderea acestora.

“Sunt mai multe rapoarte, și de la Consiliul Județean, și de la Curtea de Conturi și le vom analiza și noi. Am cerut lămuriri suplimentare de la tot personalul implicat din acea perioadă. Am termen o săptămână-două să  finalizez și în funcție de constatările faptice voi lua măsura legală care se impune.  Am transmis către fiecare birou, serviciu, note de relații", a precizat managerul Spitalului Județean.

Contractul cu Sanomedul a fost unul de asociatiune intre Spitalul Judetean si firma respectiva, fiind privatizat laboratorul de analize al spitalului, in luna ianuarie 2010, pe vremea cand la conducerea unitatii spitalicesti se afla Cornel Enache. Cum intre timp contractul a fost reziliat, firma privata a dat in judecata Spitalul Judetean, hotararile care vin de la instanta fiind in defavoarea unitatii spitalicesti.

Unitatea a fost deja somată să achite nu mai puţin de 11 miliarde de lei vechi, după ce reprezentanţii firmei Sanomed au avut câştig în instanţă în procesele pe care le-au deschis după ce contractul cu spitalul a fost reziliat. Spitalul are la această data conturile poprite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi polițiști din Botoșani au respins mita oferită de o șoferiță! (Video)

astăzi, 11:21

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin inte...

Inițiativă de suflet a unor eleve de la un colegiu renumit din Botoșani!

astăzi, 11:00

Patru liceene din clasa a X-a de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani au demarat o acțiune caritabilă, marcând astfel Ziua Mondială a Alimentației, sărbătorită l...

(P) 3 sfaturi de care să ții cont când alegi scaunul de birou

astăzi, 10:48

Scaunul de birou influențează sănătatea, mai ales când stai mai mult de opt ore pe el. Din acest motiv alegerea produsului potrivit este mai mult decât o chestiune de confort. Postura ...