Angajații de la Mavromati au ajuns la limita răbdării! "Ne vom pregăti de..."

Angajații de la Mavromati au ajuns la limita răbdării! "Ne vom pregăti de..."
Angajaților de la Spitalul Județean Mavromati le-a ajuns cuțitul la os, starea de nemulțumire vizavi de neacordarea unor drepturi salariale de care beneficiază conform legii, acutizându-se de la o zi la alta.

Liderii de sindicat au trimis o nouă hârtie la Consiliul Județean, prin care cer acordarea drepturilor salariale restante, cum ar fi cele pentru asistenții care au promovat concursul pentru gradul princiapal sau tichetele de masă.

"Am revenit săptămâna trecută cu o solicitare la Consiliul Județean, solicitare care a fost făcută și cu o lună de zile în urmă, pentru susținerea financiară referitoare la salariile asistenților medicali care au promovat gradul principal în luna decembrie 2013 și nu li s-a adus salariul conform pregătirii lor, am adus aminte că tichetele de masă nu sunt date anul acesta decât într-o singură lună și am solicitat ca pentru infirmierele care au făcut un curs de specialitate, care le trebuia în activitate, să fie suportat de Spitalul Județean, așa cum este prevăzut în Codul Muncii", a declarat Octavian Dumitru, lider Sanitas.

Salariații de la Spitalul Județean s-au săturat să tot fie duși cu zăhărelul și se pregătesc de ample acțiuni de protest în cazul în care doleanțele lor vor fi ignorate în continuare de către cei din managementul unității spitalicești.

"Ne vom pregăti de acțiuni sindicale puțin mai hotărâte în sensul ca e posibil să facem pichetări la Consiliul Județean, la Spitalul Județean, să facem eventual un miting. Lucrurile sunt atât  de tare neglijate încât lumea este deosebit de nemulțumită, mai ales cei care sunt implicați direct, neglijați cu unele drepturi salariale. Este o obligație pe care o neglijează sau o ignoră ca și când nu ar exista. Nu se pune problema pentru managementul spitalului, pentru Consiliul Județean, care este ordonatorul principal de credite că noi ar trebui să primim ceea ce trebuie", a conchis Octavian Dumitru.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modificări privind concediile medicale, lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical!

astăzi, 15:36
125

Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală.După cele 7 zile, în cazul acestor af...

Pompierii din Botoșani, chemați în ajutor la Salcea! De la ce a pornit focul și care au fost pagubele

astăzi, 15:15
181

Incendiul s-a manifestat cu degajări foarte mari de fum, norul de fum fiind vizibil de la mare distanță.Având în vedere intensitatea fumului negru, populația a fost avertizată pri...

O asociație din Botoșani angajează, se cer studii medii, vechime și permis categoria B!

astăzi, 14:50
366

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, la data de 13.05.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ...