Angajatii dati afara de la Inspectoratul de Constructii ii cer Elenei Udrea sa anuleze concursul!

Angajatii dati afara de la Inspectoratul de Constructii ii cer Elenei Udrea sa anuleze concursul!
Mai multi fosti angajati ai inspectoratelor judetene in constructii din regiunea Nord-Est, printre care si cei din Botosani, se declara nemultumiti de felul in care a fost organizat si s-a desfasurat concursul privind ocuparea posturilor in cadrul acestei structuri, examen derulat cu ocazia reorganizarii institutiei.

La nivelul intregii tari, reorganizarea Inspectoratului de Stat in Constructii vine cu desfiintarea a 125 de posturi, dintre care 65 de conducere. Numultumirile angajatilor vizeaza mai multe aspecte, unele dintre ele dovedindu-se a fi incalcari flagrante ale regulamentului examenului, scrie Buna Ziua Iasi.

In urma probei scrise, care s-a desfasurat pe 5 decembrie, in Botosani au mai ramas 7 angajati din 14.

Conform sursei citate, o scrisoare oficiala trimisa de mai multi angajati din regiunea Moldovei catre ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, atrage atentia asupra unei situatii de incompatibilitate din cadrul comisiilor de examinare si de solutionare a contestatiilor. Liviu Florin Dragomir, membru in comisia de examinare la Directia Regionala in Constructii Nord-Est, este sotul unui membru din comisia de solutionare a contestatiilor, Elena Cristina Dragomir. Numirea sotilor in cele doua comisii este interzisa tocmai prin articolului 8 al Regulamentului de organizare si desfasurare a Concursului, aprobat prin ordinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului numarul 1176 din 2011.

Fostii angajati ai Directiei Regionale in Constructii Nord-Est vor sa declare examenul nelegal si, astfel, sa il anuleze, invocand prevederi ale Codului Muncii. Ei sesizeaza faptul ca, potrivit Codului Muncii, concedierea salariatului asa cum a fost motivata de regulamentul examenului (art. 61, lit. d din Codul Muncii - "in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat") poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau in lipsa acestuia prin regulamentul intern. In acelasi timp, ei sustin ca necorespunderea profesionala trebuie dovedita obiectiv prin probe pertinente, evitandu-se abuzul care sa justifice o concediere nelegala si netemeinica. "Nu pot sa va spun nimic despre componenta comisiilor, nici despre modul in care acestea au fost intocmite, intrucat concursul de pe 5 decembrie nu a fost organizat de mine, ci de Inspectoratul de Stat in Constructii", a declarat Valerica Andronache, seful Directiei Regionale in Constructii Nord-Est.

Subiecte pregatite din timp si date "cu dedicatie"

Nici proba scrisa nu s-a desfasurat in conditii normale, potrivit unor surse care vor sa isi pastreze anonimatul. Pe 5 decembrie, cand participantii au vrut sa ia la intamplare un plic in care erau subiecte din bibliografia obligatorie, membrii comisiei au dat fiecarui concurent cate un subiect, semn ca anumite persoane au fost favorizate in detrimentul celor care au primit subiecte "imposibilie", mai scrie bzi.ro. Alegerea cu dedicatie a "plicurilor" a insemnat pentru unii fosti angajati concedierea dintr-un post in care au fost peste 10 ani.

De asemenea, cei ce au intocmit scrisoarea catre Guvern, in care cer anularea concursului, au sesizat si incalcarea altei prevederi din regulamentul examenului. Inspectoratul de Stat in Constructii, prin Directia Juridica si Resurse Umane, avea obligatia sa afiseze pe site-ul institutiei, intr-o sectiune special creata, denumita "Examene", cu maxim 7 zile inainte, desfasurarea concursului, numarul de posturi aferent compartimentului restructurat, data, ora si locul desfasurarii si bibliografia.

La Botosani, odata cu reorganizarea Inspectoratelor de Stat in Constructii, la Botosani au fost disponibilizati sapte angajati, reprezentand jumatate din numarul total al angajatilor.

Toti cei 14 angajati ai institutiei au sustinut pe data de 5 decembrie un examen la Iasi, iar cei care au obtinut cele mai mici punctaje vor fi disponibilizati incepand cu data de 1 ianuarie, din randul celor dati afara facand parte patru inspectori de specialitate si trei angajati din categoria personalului administrativ.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
489

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
156

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
429

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...