Angajatii CJ nu mai trebuie sa restituie primele. Actiunea a fost suspendata de Curtea de Apel Suceava!

Angajatii CJ nu mai trebuie sa restituie primele. Actiunea a fost suspendata de Curtea de Apel Suceava!
Angajatii Consiliului Judetean au scapat, deocamdata, de returnarea sumelor pe care le-au primit in anii anteriori, sub forma de sporuri si prime.

Curtea de Apel Suceava a dispus joi suspendarea acestei actiuni si amanarea punerii in aplicare a hotararii Curtii de Conturi, pana cand procesul intentat de angajatii Consiliului Judetean, prin care au contestat aceasta hotarare, nu se va finaliza.

“Curtea de Apel Suceava a dispus amanarea punerii in aplicare a acestei hotarari a Curtii de Conturi si nu mai suntem nevoiti sa facem popriri pe salariile angajatilor, pana la terminarea procesului", a spus Mihai Arosoaie.

Potrivit raportului Curtii de Conturi anumite sume pe care le-au primit angajatii Consiliului Judetean s-au dat illegal. Astfel, acestia ar trebui sa restituie banii pe care i-au primit ca prima de Pasti, suma totala fiind de 86.000 de lei, prima de Craciun, 75.000 de lei, drepturi sociale pentru mentinerea sanatatii si securitatii in munca, 133.000 de lei, spor de loialitate in cunatum total de 95.000 de lei, si prime de vacanta de 53.000 de lei.

Sumele pe care ar urma sa le restituie angajatii Consiliului Judetean variaza intre 6.000 si 12.000 de lei, in aceeasi situatie fiind si salariatii institutiilor subordonate Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
216

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
205

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
298

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...